Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De eerste negen woningen op Wechi zijn binnenkort gereed en de bouw van de overige woningen zal op korte termijn starten.

wechiDat wordt bekendgemaakt door de Wechi Management Company. Daarmee stelt de organisatie te voldoen aan de behoefte die er heerst op de woningmarkt, zoals door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) naar voren is gebracht. ,,Het CBS maakte onlangs bekend dat er vooral in het segment tot 250.000 gulden een ernstig woningtekort is op Curaçao.

In Wechi zal de Wechi Management Company juist in deze prijsklasse comfortabele woningen realiseren die aan alle eisen van modern wonen voldoen. Daarnaast worden er ook huurwoningen gebouwd die voor dezelfde inkomensgroep aantrekkelijk zijn. De eerste fase van het plan Wechi omvat diverse woningtypen in meerdere prijsklassen”, aldus de organisatie.

In Zone E worden in totaal 52 eengezinswoningen gebouwd. Er is keuze uit vier verschillende typen woningen, variërend in vloeroppervlakte van 75 vierkante meter tot 103 vierkante meter en variërend in aantal slaapkamers. Het gaat om twee-onder-een-dakwoningen. De woning kan gekocht worden op papier, zo wordt uitgelegd. ,,Er wordt per straat gebouwd. Zodra er in de eerstvolgende straat voldoende woningen zijn verkocht, wordt er gestart met de bouw in die betreffende straat. De bouw neemt circa zes maanden in beslag.”

De woningen zijn direct bewoonbaar en hebben zonnepanelen op de daken. Ook zijn er bewakingscamera’s. Wechi Sentro di Informashon is dagelijks in de ochtend tot 12.00 uur geopend voor vragen en begeleiding. (www.wechi.info)

Wilt u meer informatie? Neem een online abonnement op de krant.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).