Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - Koning Willem-Alexander heeft gisteren in separate Facetime-gesprekken met de gouverneurs van Aruba, Curaçao en Sint Maarten over de coronacrisis gesproken.

F01 Koning chat met gouverneurs 2De koning liet zich door gouverneur Alfonso Boekhoudt van Aruba, gouverneur Lucille George-Wout van Curaçao en gouverneur Eugene Holiday van Sint Maarten informeren over de situatie in hun land en de gevolgen van de genomen maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De vorst betuigde - ook namens koningin Máxima - zijn steun aan de gouverneurs en de bevolking van de drie eilanden en gaf aan grote waardering te hebben voor de manier waarop de zorgmedewerkers en andere betrokkenen zich dag en nacht inzetten om de crisis het hoofd te bieden.

Op 3 april sprak de koning tijdens een werkbezoek aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over onder meer de crisiscoördinatie op de BES-eilanden (Bonaire, Saba en Sint Eustatius). Door middel van telefoongesprekken en zo mogelijk werkbezoeken laten de koning en koningin zich informeren over de gevolgen van de corona-uitbraak en spreken zij hun steun en waardering uit voor ‘de inzet van zovelen in de bestrijding van de pandemie’.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).