Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Door de uitdagingen vanwege het coronavirus, waarbij naar diverse landen niet meer wordt gevlogen of steeds minder wordt gevlogen, heeft KLM besloten om nog eens extra capaciteit in te zetten op Curaçao.

KLM2Zo maakt Cees Ursem, Air France/KLM-manager voor onder meer de ABC-eilanden, bekend. De extra vluchten zijn in de maanden juni en juli, zegt hij in gesprek met het Antilliaans Dagblad, en worden uitgevoerd met een Airbus 330-200 (met 262 stoelen).

,,Er komen hierdoor zestien extra vluchten tussen 3 juni en 24 juli. Dit zijn twee vluchten per week op de woensdag en vrijdag”, aldus de manager die op Hato International Airport op Curaçao is gestationeerd.

Tussen 1 april en 15 mei heeft KLM ook al tien extra vluchten ingelast, die worden uitgevoerd op woensdag (van 1 april tot en met 13 mei) en op vrijdag (van 1 mei tot en met 15 mei). ,,Dit naast de normale dagelijkse vluchtoperatie van de Boeing 747-400”, verklaart Ursem. Dit toestel kan 408 passagiers vervoeren.

,,Daarnaast vliegen we ook weer met ingang van het zomerseizoen, dat per 29 maart begint, driemaal per week de route Amsterdam-Sint Maarten-Curaçao-Amsterdam met de Airbus 330-200. Wij hopen hiermee een extra bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van het toerisme op Curaçao.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).