KLM wil met ‘double daily’ naar Curaçao

Van een onzer verslaggevers

Willemstad/Badhoevedorp - Bijna 250.000 stoelen op de vluchten van en naar Curaçao neemt Corendon vanaf volgend winterseizoen in een periode van drie jaar van KLM af. Daartoe is gisteren een overeenkomst getekend door beide ondernemingen.

klmDaarmee verzekert de vakantie-organisatie zich van voldoende capaciteit om het groeiende aantal toeristen naar het in Nederland populaire eiland te brengen. De deal werd getekend door Corendon-eigenaar Atilay Uslu van Corendon en KLM Nederland-directeur Harm Kreulen, geflankeerd door Corendon-ceo Steven van der Heijden en KLM-ceo Pieter Elbers.

De waarde van de deal wordt niet bekendgemaakt, maar Corendon-oprichter Uslu grapte dat het hem net zo veel kost als de bouw van het Corendon Village Hotel in Badhoevedorp - waar de ondertekening plaatsvond - en de Corendon Boeing 747 bij elkaar opgeteld.

Mede door deze samenwerking wil KLM op termijn standaard ‘double daily’ (twee keer per dag) naar Hato gaan vliegen. Een concrete datum is er daarvoor nog niet, zo liet de luchtvaartmaatschappij bij de ondertekening van de overeenkomst aan Luchtvaartnieuws.nl weten. Het hangt nog van een aantal factoren af, zoals de groei van het toerisme en het beschikbare aantal slots.

Op Curaçao breidt Corendon in de komende periode fors uit en opent op 1 april het nieuwe Corendon Mangrove Beach Resort. Dit all-inclusive hotel langs het Rif bij Otrobanda telt bij de opening ruim 380 kamers, maar dat wordt vervolgens uitgebreid tot ruim 850 kamers in 2021. Daarmee is het straks veruit het grootste hotel van het eiland.

Enige jaren geleden werd Corendon al eigenaar van Livingstone Resort op Jan Thiel, meldt de onderneming. Uslu: ,,Curaçao is één van onze topbestemmingen, mede dankzij de samenwerking met KLM. Op 1 april dit jaar zetten we de volgende grote stap met de opening van het Corendon Mangrove Beach Resort, ons eigen schitterende vijfsterrenresort met een all-in-concept en een spectaculair aquapark. Samen met KLM verwachten we dat veel Nederlandse vakantiegangers daar een fantastische vakantie zullen beleven.”

Kreulen, directeur KLM Nederland: ,,We werken al sinds 2014 tot volle tevredenheid samen met Corendon voor pakketreizen naar Curaçao. De populariteit van dit prachtige eiland blijft stijgen in Nederland. We zijn dan ook blij te kunnen melden dat we de samenwerking de komende drie jaar voortzetten.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.