Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De olietanker Elandra Palm lag gisteren in het Schottegat aan een van de jetties van de Isla-raffinaderij, die sinds 1 januari 2020 niet langer wordt geëxploiteerd door het Venezolaanse PdVSA maar - in afwachting van overname uiterlijk medio dit jaar door Klesch Group - onder beheer staat van eigenaar overheids-nv Refineria di Kòrsou (RdK).

islastookolieNavraag leert dat het schip geen ruwe olie komt brengen, maar juist stookolie afneemt voor een koper. Het zou gaan om een hoeveelheid van 295.000 vaten, waarvan de inkomsten ten goede komen aan Refineria Isla Curaçao (dochteronderneming van PdVSA).
De gelden zullen (moeten) worden aangewend voor de uitbetaling van onder andere de cessantia en afvloeiingsregeling voor de ruim 900 lokale Isla-werknemers, die eerder in dienst waren van Refineria Isla en dus werkten voor PdVSA. De lading en dus de verkoop ervan vertegenwoordigt een waarde van ruim 21 miljoen gulden.
De onder de vlag van de Marshalleilanden varende tanker kwam hiervoor uit Jamaica. De website <f"ADScala-Italic">Marinetraffic<f"ADScala-Romein"> geeft nog geen nieuwe bestemming aan.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).