Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - ‘Laat Robbie vrij!’, zo staat met hoofdletters in een paginagrote advertentie in deze krant. Met de advertentie, gereserveerd en betaald door Robbie’s Lottery, springt nu het personeel van het bekende loterijkantoor in de bres voor zijn werkgever.

free robbieNLLoterijmagnaat Robertico ‘Robbie’ dos Santos zit sinds medio november namelijk vast op verdenking van betrokkenheid bij de moord op PS-politicus Helmin Wiels.
In de advertentie met zwarte achtergrond zijn geboeide handen te zien en naast ‘Laat Robbie vrij!’ ook de tekst ‘Hij is onschuldig. Stop onrecht’. Het is niet de eerste keer dat de werknemers van Robbie’s Lottery hun werkgever verdedigen. Ook gedurende het proces in de strafzaak Bientu, waarbij Dos Santos schuldig werd bevonden van belastingontduiking, kwam het personeel naar de rechtbank om hem te steunen. Ook Statenlid en broer van Dos Santos, Amparo dos Santos (KdNT) verdedigde eerder zijn broer en opende de aanval op het Openbaar Ministerie wegens ‘het politieke spelletje dat wordt gespeeld in de vervolging van Robbie’. Amparo loofde toen namens de familie Dos Santos een beloning van 1 miljoen dollar uit voor de gouden tip die zou leiden tot de oplossing van de moord.
In de zaak Maximus, waarbij onderzoek wordt verricht naar de opdrachtgevers, oftewel de intellectuele daders van de moord op Helmin Wiels, wordt Dos Santos ervan verdacht dat hij de opdracht tot moord zou hebben gegeven. Wiels werd op 5 mei 2013 op het strand van Marie Pampoen doodgeschoten. Zijn moordenaar, Elvis Kuwas, alias Monster, zit inmiddels een levenslange gevangenisstraf uit in Nederland. Ook moordmakelaar Burney ‘Nini’ Fonseca werd in deze zaak veroordeeld en zit een gevangenisstraf uit van 26 jaar. Hij is volgens het Openbaar Ministerie degene die tussen de uitvoerders en de opdrachtgevers van de moord heeft gestaan. Voormalig minister van Financiën ten tijde van het kabinet-Schotte, George Jamaloodin, is dit jaar nog veroordeeld voor het uitlokken van de moord op Wiels. Hem is een gevangenisstraf van 28 jaar opgelegd. Hiertegen is inmiddels hoger beroep aangetekend. En nu Dos Santos, de halfbroer van Jamaloodin; hij wordt ervan verdacht de opdracht tot de moord te hebben gegeven. In 2014 werd Dos Santos in deze zaak ook al opgepakt. Hij werd toen vrij snel weer op vrije voeten gesteld. Maar nu is er nieuw belastend bewijs tegen de loterijbaas, zo meent het Openbaar Ministerie.
In de zaak wordt Dos Santos door Eldon ‘Peppie’ Sulvaran vertegenwoordigd. Sulvaran vertegenwoordigde in deze zaak eerder ook Jamaloodin. Dos Santos werd medio november op Sint Maarten aangehouden en vervolgens naar Curaçao overgebracht, waar hij sindsdien in gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK) wordt vastgehouden.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).