Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De exacte achtergronden van het plotselinge vertrek van algemeen directeur Hans Kedzierski bij Curaçao Medical Center (CMC) bleven gisteren onduidelijk.
kedzierDe CMC-directie laat in een kort persbericht alleen weten dat Kedzierski ‘om persoonlijke redenen’ zijn ontslag heeft ingediend. Ook Gilbert Martina, directeur HNO Transitie & Exploitatie wil er niet meer over kwijt dan dat het een ‘privékwestie’ is. Martina kan geen antwoord geven op de vraag of hij dit besluit heeft zien aankomen. Kedzierski zelf was voor deze krant niet bereikbaar en reageerde niet op vragen via WhatsApp.
Hans Kedzierski vertrekt per direct bij CMC. Een week na de opening zit het nieuwe ziekenhuis dus alweer zonder algemeen directeur en staat medisch-directeur Ingemar Merkies er alleen voor. CMC zegt zich ‘te beraden over de ontstane situatie’. ,,Op korte termijn zal er meer informatie worden gegeven.”
Kedzierski is op 1 juni aangetreden als algemeen directeur van CMC. Een maand later zei hij tijdens een presentatie aan de pers te zijn gekomen met een missie om het ziekenhuis op een dusdanig niveau te krijgen dat het attractief is voor de hele regio. Kedzierski zei toen zijn taak niet lichtvaardig op te nemen. ,,Wat ik doe moet later worden overgenomen en voortgezet door degenen die ik heb opgeleid.” Maar precies een week na de soft opening van het nieuwe ziekenhuis, dient Hans Kedzierski zijn ontslag in. Vanuit de organisatie wil men er niet meer over kwijt dan dat hij dat besluit om persoonlijke redenen heeft genomen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).