Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Er komt van 14 tot 20 oktober een competitie ‘freediving’ op Curaçao genaamd ‘Ocean Quest Curaçao 2019’. Freediving, apnea diving of vrijduiken is duiken met ingehouden adem. De competitie houdt in wie het diepst kan komen.

freedivingFreedivers gebruiken ademmethodes en mentale training, alsook ontspanningstechnieken om tot grote dieptes te komen. De sport is in korte tijd erg populair geworden.
,,Het is een enorme internationale promotiecampagne voor Curaçao omdat de wereldkampioen Alessia Zecchini en de recordhouder van het continent Walid Boudhiaf voor het event op het eiland zullen zijn”, zo wordt door de organisatoren uitgelegd. De grootste organisator is Walid Boudhiaf zelf, en hij werkt samen met Curaçao Freediving Center, Free Diving Curaçao en International Freediving (Association Internationale pour le Développment de l’Apnée, Aida).
Boudhiaf kan tot een diepte van 120 meter komen en zijn adem wel 8 minuten inhouden. Hij heeft meer dan 25.000 ‘followers’ op instagram en Facebook.
Er zullen veel internationale medianetwerken op het event afkomen, zo wordt verwacht, waaronder ook professionele onderwaterfotografen.
Het kampioenschap freediving kan bovendien direct gelinkt worden aan de conservering en bescherming van het mariene milieu door bijvoorbeeld een strandcleanup en andere activiteiten te organiseren rond het event.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf 25,50 incl. OB (abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).