Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) gaat een workshop verzorgen voor jongeren om de interesse te peilen in het verbouwen of verwerken van medicinale cannabis.

cannabis Bij een eerste bijeenkomst in december 2018 bleek de interesse groot te zijn. Gezondheidsminister Suzy Camelia-Römer (PIN) heeft toen aangegeven degenen die echte interesse hebben, te willen begeleiden naar het starten van een eigen bedrijf in deze nieuwe sector. Nu de Landsverordening medicinale cannabis is goedgekeurd en aan het parlement is aangeboden voor behandeling, wordt er alvast met de voorbereidende werkzaamheden gestart.
Tijdens de workshop zal uitgebreid uitleg gegeven worden over de ontwikkeling van medicinale cannabis in de regio. Daarna wordt ingegaan op de mogelijkheden om medicinale cannabis te verbouwen en te leveren aan fabrikanten die medicijnen maken of op de mogelijkheid om hier zelf medicijnen te maken met cannabiscomponenten zoals cannabidiol (CBD), het niet-psychoactieve cannabinoïde dat voorkomt in cannabis. Er zal stilgestaan worden bij de wetgeving en de strikte regels waaraan de verbouwer zich moet houden. Ook zal ingegaan worden op hoe een eigen bedrijf goed op te zetten en de steun die de overheid daarbij kan geven. Om een cannabisbedrijf te starten is het een voorwaarde dat de geïnteresseerde een bepaalde scholing krijgt over medicinale cannabis, bedrijfsvoering, het schrijven van een bedrijfsplan, het werven van fondsen en het samenwerken met andere bedrijven in deze sector.
De begeleiding van de overheid duurt zes maanden en tijdens de workshop wordt nagegaan wie hiervoor in aanmerking komt. De workshop wordt georganiseerd tijdens de Wellness Fair op 14 september van 13.00 tot 15.00 uur in Landhuis Klein Kwartier.
Geïnteresseerden moeten zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of app 5227742.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).