Op terrein van Maurice Adriaens
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Op de voormalige rozenkwekerij Curaflor in Boca Samí heeft gisteren een grote brand gewoed. Een opslag met papier, karton en plastic ging in vlammen op. Omwonenden werden geëvacueerd in verband met de overlast van rook en water.

brandbokaHet terrein is eigendom van voormalig FOL-minister Maurice Adriaens die daar van 1995 tot 1998 een rozenkwekerij had. Adriaens was gisteren niet op het eiland en liet vanuit Nederland weten dat bij Curaflor ongeveer 100 kuub aan karton en papier lag opgeslagen. Op het terrein stonden bovendien vijf appartementen van Boca Samí Kunuku Apartments. Adriaens zei vanuit het buitenland geen goed zicht te hebben op de situatie, maar dat er ook appartementen schade hadden opgelopen en dat hij vervangende woonruimte probeerde te regelen voor ‘enkele toeristen’. Adriaens: ,,Curaflor Recycling werd vijf jaar geleden verkocht, maar een deel van de opslag van het bedrijf was nog in Boca.”
De brand ontstond gisterochtend omstreeks 11.30 uur. De brandweer rukte uit met groot materieel en zette vijf tot zes brandweerwagens in die uitrukten vanuit drie kazernes. Brandweerofficier Dikmar Oleana zei om 18.00 uur dat het vuur inmiddels onder controle was, maar verwachtte dat het nablussen nog enkele uren zou duren. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand oversloeg naar omliggende woningen. Oleana: ,,Met behulp van shovels konden de grote bergen karton en plastic worden verspreid, waardoor het blussen werd vergemakkelijkt.” Vanwege de grote hoeveelheid plastic en karton en de forse rookontwikkeling denkt Oleana dat er een kleine kans is dat het vuur opnieuw oplaait. ,,Maar we houden het zo veel als mogelijk nat.”
De technische opsporingsdienst van de politie moet verder onderzoek doen naar de oorzaak van de brand. Adriaens zei gisteren dat ‘de brand is ontstaan in de opslag en vermoedelijk is aangestoken’. Adriaens was van 2007 tot en met 2010 als minister van de toenmalige Nederlandse Antillen onder andere verantwoordelijk voor toerisme en telecommunicatie. Van 2010 tot en met 2015 was hij directeur van Curaçao Airport Holding en van 2016 tot en met januari dit jaar directeur van het toeristenbureau op Bonaire.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).