Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Curaçaose jeugdhonkballers van Liga Pabou kunnen met opgeheven hoofd terugkeren naar Curaçao.

F00Pabou trotse verliezer 4Pabou werd zaterdag na een geweldige thriller tegen het Japanse Chofu internationaal kampioen in de Little League World Series in de Verenigde Staten (VS). Maar wereldkampioen zat er gisteren niet in. De Amerikaanse kampioen uit Louisiana, River Ridge, won de finale met 8-0 van Curaçao.
De Curaçaose selectie van Pabou bereikte de grote finale om het wereldkampioenschap van de World Series nadat zaterdag de internationale finale met 5-4 werd gewonnen van het Japanse team Chofu. Curaçao leek op een gemakkelijke overwinning af te koersen nadat een prachtige hit van Kevin Rosina - net geen homerun - ervoor zorgt dat twee man binnenkomen: 3-0 voor Pabou. Maar dan komt het Japanse team terug met een ‘huge double’, zoals de espn-commentator uitroept (3-2). Met een homerun zorgt Curley Martha ervoor dat de voorsprong weer uitloopt naar 5-2. In de zesde en laatste inning is het 5-4 en heeft Japan alle drie de honken bezet. Het lot van Pabou ligt dan in handen van pitcher Martha. Een hit voor Japan, maar een veldspeler van Curaçao heeft hem te pakken: 3 uit. Pabou is internationaal kampioen! Het is volgens de espn-commentator voor het eerst sinds 2009 dat niet Japan of Zuid-Korea in de finale tegen Amerika speelt. Het is bovendien nooit eerder voorgekomen dat een team de finale van het wereldkampioenschap bereikte door zowel Japan als Zuid-Korea te verslaan.
Dat was dus al een geweldige prestatie van het Curaçaose honkbalteam. Gisteren maakten de jeugdspelers van Pabou opnieuw geweldige reclame voor het eiland. Naast de beelden die tijdens de uitzending op de Amerikaanse sportzender te zien waren van Curaçao, waaronder Bándabou, de Sint Jorisbaai en de Annabaai met het Brionplein.
Curaçao kon helaas sterspelers Curley Martha en Jurdrick Profar dit keer niet opstellen als pitchers. Zij hadden het maximaal toegestane aantal pitches bereikt. De jongens van River Ridge (South West Region) wonnen de finale van de kampioenen van acht regio’s in de Verenigde Staten. Zij versloegen het team uit Haïti (West Region) met 9-5.
De Amerikaanse kampioen scoorde direct in de eerste slagbeurt al de 1-0. De Curaçaose pitcher wist de schade nog beperkt te houden tot 2-0. In de vierde inning moet ook hij gewisseld worden en neemt i-Zion Mogen het van hem over. Pabou laat goed veldwerk zien en heeft in de derde inning alle drie de honken bezet als Nathan Castillo aan slag komt. Een score van een of twee punten ligt voor het grijpen, maar in plaats daarvan wordt Jurdrick Profar uitgetikt. Drie uit en de slagbeurt van Curaçao is voorbij. In de vijfde inning gaat het mis. Het team uit Louisiana heeft een paar geweldige slagmannen in huis, zoals Reece Roussel die met 17 hits recordhouder is van de Little league World Series, en de Amerikanen lopen uit tot een 6-0 voorsprong. Uitblinker bij River Ridge is ook pitcher Egan Prather. Prather heeft nog even een taaie kluif aan Curley Martha die meer dan tien keer een foutslag maakt (fault). Maar dan volgt de genadeslag met een geweldige pitch en drie uit. River Ridge wint met 8-0.
,,Die Martha zien we wel weer een keer terug in de Major League Baseball”, zegt de espn-commentator.
Pabou won vorige maand het regionale Little League-toernooi en kwalificeerde zich als kampioen van het Caribisch gebied voor deelname aan de World Series. Daarin speelden van 15 tot en met 25 augustus de acht kampioenen van acht regio’s in de VS om de Amerikaanse titel. Tegelijkertijd streden acht internationale teams die kampioen werden van hun regio om het internationale kampioenschap.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).