Van een onzer verslaggevers
Willemstad/Kralendijk - Het faillissement van aannemersbedrijf Curcon Holding op Curaçao en zusteronderneming Bouwmaatschappij Bonaire is een feit; afgelopen donderdag werden beide door het gerecht in staat van faillissement verklaard. Diverse lopende projecten worden onder toeziend oog van de curator nog wel voortgezet en afgerond.

F01 Curcon bouwplaats APC JeuDat geldt voor het werk op Marie Pampoen (sportcomplex en recreatiegebouw langs de kust) en bij Sapatá (buurtcentrum). Over de onlangs opgestarte nieuwbouw voor opdrachtgever Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC) naast Promenade Shopping Center is komende week meer bekend.
Curcon en Bouwmaatschappij Bonaire zijn op eigen verzoek, dat wil zeggen op verzoek van de directeur-eigenaar, failliet verklaard. Op woensdag is een verhoor in raadkamer gehouden, waarbij bestuurder Herman Peelen verscheen, samen met een medewerker en een kennis met juridische kennis.
Uit de in het verzoekschrift gestelde feiten en uit de behandeling in raadkamer is summierlijk gebleken dat Curcon en het bouwbedrijf op Bonaire meerdere schulden onbetaald laten, en feiten en omstandigheden die aantonen dat de ondernemingen in de toestand verkeren van te hebben opgehouden te betalen.
Advocaat Paul van de Laarschot is aangesteld tot curator. Tegenover het Antilliaans Dagblad verklaart hij dat het de bedoeling is dat de projecten op Marie Pampoen (sportcomplex) en bij Sapatá (buurtcentrum) worden afgemaakt. Over de bouw voor pensioenfonds APC naast Promenade kan de curator in dit stadium nog niets zeggen. ,,Daarover zal volgende week overleg worden gevoerd.”
Marie Pampoen en Sapaté duren nog zeker zo’n zes weken voordat deze werken afgerond zijn. ,,De projecten mogen alleen worden afgemaakt als er voldoende middelen zijn om het personeel uit te betalen”, zegt Van de Laarschot op vragen van deze krant. ,,Het financiële plaatje voor Marie Pampoen en Sapaté laat zien dat er genoeg gelden zullen komen voor betaling van werkzaamheden van het personeel tijdens het faillissement.”
De curator, die vrijdag is begonnen met inventariseren, heeft nog geen lijst van het aantal werknemers gekregen. ,,De administratie is ermee bezig.” Over de crediteuren van Curcon kan hij nog niets zeggen: ,,De lijst met schulden krijg ik volgende week.”
Directeur-eigenaar Peelen verschool zich niet, integendeel: hij heeft zijn relaties geïnformeerd over het bankroet. Hij legt daarin uit dat het miljoenenverlies op het project Resort Bonaire van Europarcs Nederland het aannemersconcern de das om heeft gedaan, alsmede de ‘slechte situatie in de bouw op Curaçao’. Zo liet Peelen in een brief weten aan opdrachtgevers, leveranciers, directieleden en overige betrokkenen.
Volgens de website werkten tot voor kort 120 personen bij Curcon en gelieerde bedrijven op Curaçao en 50 bij Bouwmaatschappij Bonaire.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).