Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De Curaçaose honkballers van Liga Pabou hebben gisteren de halve finale tegen Zuid-Korea met 5-3 gewonnen en hebben daarmee een plek in de finale van Little League World Series 2019 weten te bemachtigen. Pabou neemt het morgen op tegen Japan.

pabouHet grootste deel van de aanval voor beide teams kwam in de eerste inning. Zuid-Korea kwam op voorsprong met Suho Yang’s RBI triple. De voorsprong duurde echter niet lang toen Clay Winklaar reageerde met een grand slam in de tweede helft van de eerste inning.
Na een puntloze tweede inning wist Zuid-Korea de achterstand te verkleinen met twee runs in de derde inning. Hyeonjin Lim maakte een vrije loop met volle honken en Yang kruiste de plaat na een doorgeschoten bal van Jurdrick Profar.
Curley Martha zorgde voor een ’insurance run’ voor Curaçao in de derde inning met een solo-homer voor Jinwon Na.
Martha sloot zijn gedenkwaardige dag af door het over te nemen van Profar op de heuvel in de vijfde inning. Hij nam de laatste vijf outs van de wedstrijd op, allemaal via strikeout.
Morgen wordt het de eerste matchup tussen Curaçao en Japan. Het is tevens het eerste optreden van Curaçao in het internationale titelspel sinds 2007.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.