Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - De Curaçaose honkballers van Liga Pabou hebben gisteren de halve finale tegen Zuid-Korea met 5-3 gewonnen en hebben daarmee een plek in de finale van Little League World Series 2019 weten te bemachtigen. Pabou neemt het morgen op tegen Japan.

pabouHet grootste deel van de aanval voor beide teams kwam in de eerste inning. Zuid-Korea kwam op voorsprong met Suho Yang’s RBI triple. De voorsprong duurde echter niet lang toen Clay Winklaar reageerde met een grand slam in de tweede helft van de eerste inning.
Na een puntloze tweede inning wist Zuid-Korea de achterstand te verkleinen met twee runs in de derde inning. Hyeonjin Lim maakte een vrije loop met volle honken en Yang kruiste de plaat na een doorgeschoten bal van Jurdrick Profar.
Curley Martha zorgde voor een ’insurance run’ voor Curaçao in de derde inning met een solo-homer voor Jinwon Na.
Martha sloot zijn gedenkwaardige dag af door het over te nemen van Profar op de heuvel in de vijfde inning. Hij nam de laatste vijf outs van de wedstrijd op, allemaal via strikeout.
Morgen wordt het de eerste matchup tussen Curaçao en Japan. Het is tevens het eerste optreden van Curaçao in het internationale titelspel sinds 2007.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).