Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De praktijkschool Feffik heeft samen met het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) voor de laatste keer diploma’s uitgereikt aan 52 studenten die afgestudeerd zijn als scheepsmetaalbewerker, monteur montage onderhoud, lassen/branden en stralen/spuiten.

feffikFeffik-woordvoerder Geraldine ‘Gerry’ Archer vertelt: ,,Het project is begonnen bij de Dokmaatschappij voordat deze overgenomen werd door Damen Shipyards. Het was een door de Dokmaatschappij gefinancierd project, omdat daar sprake was van vergrijzing. De jongeren kregen een baangarantie, maar helaas heeft Damen dit ingetrokken. Bij de werving schreven zich 125 jongeren in bij Feffik. Na een psychologische test, een test op hoogtevrees en rekenen, bleef er een groep van 65 jongeren over. Daarna vielen er enkelen af als gevolg van drugsgebruik waarop zij regelmatig getest werden en vanwege in aanraking komen met justitie. Nu hebben 52 jongeren het theorie- en praktijkexamen gehaald. Zestien hebben een baan gekregen bij Damen, sommigen werken bij het Hospital Nobo Otrobanda-project, de douane of hebben zich ingeschreven bij een uitzendbureau. Vijf zijn naar Nederland vertrokken waar grote vraag is naar technici. Deze jongens hebben een waardevol diploma. We kijken terug op een goed project.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).