Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De selectie van Liga Pabou heeft donderdag de eerste wedstrijd in de Little League World Series overtuigend gewonnen. Het Curaçaose team won met 11-0 van de kampioen van Australië, Cronulla uit Sidney.

pabouPabou won eind vorige maand het regionale Little League-toernooi en vertegenwoordigt in de World Series de Caribische regio. De 2019 Little League World Series zijn van 15 tot en met 25 augustus in Williamsport in de Verenigde Staten. Zondag komen de jeugdspelers van Pabou opnieuw in actie tegen Chung Nam uit Zuid-Korea dat voor de regio Azië-Pacific uitkomt. De Zuid-Koreaanse jeugdhonkballers versloegen gisteren de kampioen van Latijns-Amerika, het Venezolaanse team Cacique Mara uit Maracaibo, met 10-3.
In de World Series spelen de acht kampioenen van acht regio’s in de Verenigde Staten om de Amerikaanse titel. Tegelijkertijd strijden acht internationale teams die kampioen werden van hun regio om het internationale kampioenschap. Dat zijn: Pabou (Curaçao, Caribische regio), Chung Nam (Zuid-Korea, regio Azië-Pacific), Cronulla (Sydney, regio Australië), Coquitlan (Coquitlan, regio Canada), Emilia Romagna (Italië, regio Europa-Afrika), Chofu (Chofu City, regio Japan), Cacique Mara (Venezuela, regio Latijns-Amerika) en Epitacio Mala Torres (Guadeloupe, regio Mexico).
De beste teams van de VS-poule en van de internationale-poule komen elkaar uiteindelijk tegen in de finales van de World Series.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.