Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad – Op Facebook ontstond gisteren ophef en verwarring toen journalist Yves Cooper een foto postte waarop naar het lijkt Lionel ‘Chicu’ Capriles, de president-directeur van de Maduro & Curiel’s Bank (MCB), te zien is die zijn handtekening zet om met de actie van oppositiepartijen MFK en Kòrsou di Nos Tur (KdNT) te protesteren tegen de maatregelen van het kabinet-Rhuggenaath.

mcbOp de foto staat vermoedelijk Capriles met MFK-medewerker en voormalig Statenlid Amerigo Thodé te praten. Cooper vraagt wie kan bevestigen dat het inderdaad om Capriles gaat, die met zijn rug naar de fotograaf staat, en daarop antwoordt KdNT-Statenlid Meindert ‘Menki’ Rojer bevestigend en geeft aan dat hij zelf de foto heeft gemaakt en over meerdere foto’s beschikt. Even later reageert ook Thodé en bevestigt hij ook dat het om Capriles gaat. ,,Ik stond met hem te praten en ik heb getuigen dat het echt zo is”, aldus Thodé. Op een andere foto, eveneens door Cooper gepost, is naar wat het lijkt de handtekening van Capriles te zien.
Het Antilliaans Dagblad heeft Capriles om een reactie gevraagd, maar bij het sluiten van deze krant was het nog niet gelukt deze te krijgen. Capriles is de president-directeur van de grootste bank van Curaçao. Zijn zus Michèle Russel-Capriles werd in juni nog na voordracht door het kabinet-Rhuggenaath benoemd tot waarnemend gouverneur.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).