Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad – Op Facebook ontstond gisteren ophef en verwarring toen journalist Yves Cooper een foto postte waarop naar het lijkt Lionel ‘Chicu’ Capriles, de president-directeur van de Maduro & Curiel’s Bank (MCB), te zien is die zijn handtekening zet om met de actie van oppositiepartijen MFK en Kòrsou di Nos Tur (KdNT) te protesteren tegen de maatregelen van het kabinet-Rhuggenaath.

mcbOp de foto staat vermoedelijk Capriles met MFK-medewerker en voormalig Statenlid Amerigo Thodé te praten. Cooper vraagt wie kan bevestigen dat het inderdaad om Capriles gaat, die met zijn rug naar de fotograaf staat, en daarop antwoordt KdNT-Statenlid Meindert ‘Menki’ Rojer bevestigend en geeft aan dat hij zelf de foto heeft gemaakt en over meerdere foto’s beschikt. Even later reageert ook Thodé en bevestigt hij ook dat het om Capriles gaat. ,,Ik stond met hem te praten en ik heb getuigen dat het echt zo is”, aldus Thodé. Op een andere foto, eveneens door Cooper gepost, is naar wat het lijkt de handtekening van Capriles te zien.
Het Antilliaans Dagblad heeft Capriles om een reactie gevraagd, maar bij het sluiten van deze krant was het nog niet gelukt deze te krijgen. Capriles is de president-directeur van de grootste bank van Curaçao. Zijn zus Michèle Russel-Capriles werd in juni nog na voordracht door het kabinet-Rhuggenaath benoemd tot waarnemend gouverneur.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.