Brion City Center & Hotel wacht op tax holiday
Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De verbouwing van het voormalige Howard Johnson Hotel aan het Brionplein is zo goed als klaar. Maar de toekenning van belastingfaciliteiten, algemeen bekend als ‘tax holiday’, aan Brion City Center & Hotel laat op zich wachten.

howardjohnsonDaardoor is het nog niet mogelijk de spullen die in het buitenland zijn gekocht op transport te zetten. Het gaat om meubilair voor de inrichting van de 80 kamers en apparatuur, onder andere voor de keuken van het restaurant. Eigenaar Akash Soemeer heeft gisteren in een mail aan minister Kenneth Gijsbertha (MAN) van Financiën aangedrongen op het snel afhandelen van de procedure. ,,We voldoen aan alle criteria om in aanmerking te komen voor een tax holiday. Als die is toegekend aan ons bedrijf kunnen we de goederen vrij van invoerrechten op het eiland krijgen.”
Het verzoek om in aanmerking te komen voor wat op dit moment officieel heet ‘Tijdelijk landsbesluit belastingfaciliteiten’ werd volgens Soemeer ongeveer drieënhalve maand geleden ingediend bij het ministerie van Financiën. Daarmee is de termijn van drie maanden waarbinnen de sectordirecteur Fiscale Zaken een beslissing moet nemen over het al dan niet toekennen van de belastingfaciliteiten overschreden. De inrichting van het hotel is daardoor vertraagd. Dat terwijl de wetgeving juist werd ingevoerd om flinke investeringen in de Curaçaose economie te stimuleren.
Soemeer zegt op allerlei manieren te hebben geprobeerd vaart te brengen in de zaak, maar zonder resultaat. Het hotel aan het Brionplein wil graag in november open, maar de vraag is of dat lukt nu er nog geen bericht is van Fiscale Zaken. Soemeer hoopt dat ‘de tax holiday binnen twee weken binnen is’. Dan kunnen de goederen op transport. Het duurt dan nog maximaal 60 dagen voordat de vracht op het eiland is.
De 33-jarige vastgoedman kocht het complex aan het Brionplein december vorig jaar op een veiling voor 8,7 miljoen gulden op naam van Trinity Rio Hotel bv. Het gerenoveerde hotel heeft tachtig frisse, modern ingerichte kamers, een zwembad, een spa-ruimte, een restaurant en een receptie. Bovendien wordt Brion City Center & Hotel uitgerust met moderne gadgets. De deur van hun hotelkamer kunnen gasten bijvoorbeeld openen via een mobiele telefoon. Alle commerciële units op de begane grond zijn inmiddels verhuurd, onder andere aan restaurant Queen Royalty, Brion Convenience Store en Pizza Hut. Binnenkort komen Tommy Burger, dat nu nog is gevestigd aan Mambo Boulevard, en bar-restaurant Noir naar het Brionplein.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.