Van een onzer verslaggevers
Willemstad - In het kader van de Internationale Dag voor het Behoud van Mangrove-ecosystemen die door Unesco is uitgeroepen op 26 juli heeft het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) een bericht uitgegeven over mangroven.

mangroven,,Mangroven zijn belangrijke bomen die langs de kust groeien en het belang ervan heeft Unesco in 2015 doen besluiten 26 juli te wijden aan mangroven om mensen bewust te maken van het belang van deze ecosystemen die kwetsbaar zijn. Mangroven zijn van essentieel belang voor de biodiversiteit, kustbescherming, waterzuivering, toerisme en voor voedselproductie”, aldus GMN.
GMN schrijft dat mangroven een habitat vormen voor verschillende soorten vogels, vissen en andere mariene organismen. ,,De locatie waar ze zich bevinden aan de kust tezamen met de structuur van de wortels zorgen voor kustbescherming tegen erosie, ruwe zee of orkanen. Ook zorgen deze bomen voor luchtzuivering en waterzuivering. Schone en goed onderhouden mangrovegebieden zijn een interessante toeristische attractie. Ook zorgen deze bomen voor toename van de visstand.”
Mangroven worden beschermd onder internationale verdragen als Ramsar, Convention on Biological Diversity en het SPAW Protocol. ,,Ondanks dat we ons realiseren hoe belangrijk mangroven zijn hebben we nog niet alle wetten om ze te beschermen. Maar dat wil niet zeggen dat ze zomaar gekapt kunnen worden. We treden altijd op bij meldingen van destructie van mangroven”, aldus GMN.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).