Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Weggebruikers moeten er aan de Kaya Dominico F. ‘Don’ Martina zaterdag en zondag rekening mee houden dat zwaar transport tussen 12.00 en 18.00 via een alternatieve route vanaf het Aqualectra-terrein te Nieuwe Haven, gebruikmaakt van de weg.

aquaOp deze dagen zal Aqualectra een van de gebouwen op het terrein te Nieuwe Haven slopen om ruimte te maken voor nieuwe gebouwen waar de organisatie zal worden gehuisvest. Deze gebouwen zullen als model dienen voor het hoofdgebouw dat aan de andere kant van de weg zal worden gebouwd. De trucks zullen zaterdag en zondag beladen met grofvuil, de Kaya Dominico F. ‘Don’ Martina oprijden richting het Monument om verderop het vuil te storten. Aqualectra vraagt alle automobilisten hier rekening mee te houden. Er zullen verkeersborden worden geplaatst voor het verkeer afkomstig van Biesheuvel.
De werkzaamheden markeren het begin van de bouw van het nieuwe gebouw waar Aqualectra nieuwe concepten zal testen die kunnen worden toegepast bij het hoofdgebouw dat aan de andere kant van de Kaya Dominico F. ‘Don’ Martina zal worden gebouwd. Zowel in de constructie als de wijze waarop het nieuwe gebouw wordt georganiseerd, zal Aqualectra gebruikmaken van moderne concepten en oplossingen, zo wordt in een persbericht gesteld. ,,Het zal een gebouw worden, uniek in zijn soort, dat voldoet aan alle moderne voorwaarden, dat gebruikmaakt van zo veel mogelijk duurzame energie en aangenaam zal zijn om in te werken. De constructie van het gebouw zal duren tot begin van 2020. De sloop en het transport van grofvuil beperken zich echter alleen tot dit weekend.”
Aqualectra biedt haar verontschuldigingen aan voor het ongemak dat weggebruikers dit weekend wellicht kunnen ervaren en vraagt hen goed uit te kijken naar de trucks die vanaf een alternatieve route de weg op zullen rijden.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.