Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het gereguleerde tarief voor benzine en diesel op Curaçao daalt met ingang van Dia di Bandera, dinsdag 2 juli. Ook water en elektriciteit worden goedkoper en wel vanaf maandag 1 juli.

Aqualectra afsluitenDit meldt het Bureau Telecommunicatie en Post. BT&P houdt toezicht op de prijsontwikkelingen van olieproducten en nutsvoorzieningen.
Benzine wordt 2,035 gulden per liter (is nu nog 2,067 gulden); een daling van 3 cent. Diesel kost straks aan de pomp 1,435 gulden (is 1,502 gulden); bijna 7 cent per liter minder.
Van elektra wordt het laagste huishoudelijk tarief - tot 250 kilowattuur - 58,41 cent (is nu 61,39 cent); een daling van 3 cent per kWh. En water kost in de nieuwe maand 8,07 gulden per kubieke meter - de eerste negen m3 - (is nu 8,18 gulden); een vermindering met 11 cent per m3.
De eindgebruikerstarieven voor benzine Mogas 95 en Low Sulfur Diesel (LSD) dalen voornamelijk door het resultaat van een afname van zowel de aankoopprijzen als de correctie in de overschot/tekort-component.
BT&P: ,,Ten aanzien van de aankoopprijs voor Mogas 95 wordt additioneel opgemerkt dat deze mede gebaseerd is op een relatief grote aankoop in de maand april 2019 vanwege het stilliggen van de productie door de raffinaderij. De daling is daarom minder sterk dan de ontwikkeling op de internationale markt gedurende mei 2019.”
De daling komende maand van de tarieven voor stroom en water wordt voornamelijk veroorzaakt door lagere gemiddelde brandstofkosten en lagere correctiefactoren voor elektra en water, betreffende de afwijkingen van de gerealiseerde brandstof- en elektriciteitskosten ten opzichte van de prognoses over mei, in vergelijking met vorige maand.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).