Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De aanwezigheid van justitiële autoriteiten op straat is toegenomen en binnenkort wordt deze uitgebreid door de inzet van het Vrijwilligerskorps Curaçao (VKC) en de Curaçaose Militie (Curmil).

vkcDaarna volgen meer maatregelen om de toenemende criminaliteit in te perken. Dat heeft minister Quincy Girigorie (PAR) van Justitie aangekondigd.
In een uitgebreide verklaring geeft de Justitieminister te kennen de zorgen in de gemeenschap met betrekking tot de criminaliteit te delen. ,,Kijkend naar de hoeveelheid criminele handelingen en tragische ongelukken die er in het begin van 2019 en specifiek vorige week hebben plaatsgevonden, waarbij jongeren grotendeels de hoofdrol hebben gespeeld, is het belangrijk dat we de gemeenschap inzage geven in de verschillende trajecten - preventief en repressief - die we bewandelen”, aldus Girigorie, die wijst op enkele belangrijke arrestaties die zijn verricht voor overvallen en afpersing. Maar ook het deviant gedrag in het verkeer is zorgwekkend, zo stelt de minister, die zich bewust is van de impact die elke misdaad heeft op de kleine Curaçaose gemeenschap.
Met de inzet van het VKC en de Curaçaose Militie worden uitgebreidere en regelmatigere controles uitgevoerd. Hierbij wordt de gemeenschap om medewerking gevraagd.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).