Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De Stichting Belastingaccountantsbureau (SBAB) heeft afgelopen donderdagochtend, na controle door het X-Team, vier carwash-locaties gesloten in de omgeving van rayon Montaña.

carwashDat bevestigt Clifford de Lannoy, inspecteur Milieu & Natuur van het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur tegenover deze krant.
Ook vond er een arrestatie plaats bij een van de bedrijven op de Kaminda Rignald Recordino. De politie heeft daar om 11.18 uur een 19-jarige ongedocumenteerde Venezolaan aangehouden. Een andere jongen is weggerend, aldus de politie in gesprek met het Antilliaans Dagblad.
In totaal werden vijf carwash-locaties gecontroleerd op verzoek van KPC-rayon Montaña. Dit naar aanleiding van uiteenlopende klachten. Er is dan ook besloten om alle carwashbedrijven in het rayon te controleren.
De locaties zijn gesloten wegens overtredingen gerelateerd aan het gebruik van de BAB-kassa en betalingen van belastingen. Daarnaast zijn er ook andere overtredingen geconstateerd, zoals het uitvoeren van bedrijfsmatige milieubelastende activiteiten zonder een hindervergunning. Hiervoor hebben twee bedrijven een kennisgevingsbericht ontvangen waarin wordt aangegeven dat zij binnen 14 dagen een hindervergunning voor deze activiteiten dienen aan te vragen.
Er zijn geen oproepingsproces-verbalen gerelateerd aan het milieu uitgeschreven. De controle van donderdag was de eerste van meerdere controles die de komende weken zullen plaatsvinden.
De aangehouden Venezolaan wordt momenteel vastgehouden in de barakken.

 

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.