Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De publieke discussie tussen Refineria Isla en Refineria di Kòrsou (RdK) doet Curaçao geen goed. Dat is de mening van de politieke partij MAN.

manHet gaat om het dispuut waarbij Refineria Isla geen informatie meer wil verstrekken aan RdK die deze informatie nodig heeft voor de mogelijke overnamepartijen. ,,Een goede samenwerking tussen Refineria Isla en RdK is van groot belang voor de overname in het korte tijdsbestek dat Curaçao nog heeft”, aldus de MAN, die vindt dat de regering moet intermediëren in dit probleem. ,,Dit moet niet via de media uitgevochten worden.”
Statenlid Giselle Mc William heeft enkele vragen te stellen aan de minister van Algemene Zaken, Eugene Rhuggenaath (PAR). Zij wil weten wat voor consequenties het heeft voor het overnameproces, als Refineria Isla geen informatie meer verstrekt. ,,Is er al een plan over hoe met dit probleem om te gaan? Kan Refineria Isla de toegang tot de installaties tegenhouden?” zo vraagt zij nader.
Het Statenlid wijst ook op een aangenomen motie in augustus 2013 (zes jaar geleden) waarin de Staten overeenkwamen dat de regering elke drie maanden een update zou geven over de voortgang van het vinden van een overnamepartner voor de Isla-raffinaderij.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).