Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De publieke discussie tussen Refineria Isla en Refineria di Kòrsou (RdK) doet Curaçao geen goed. Dat is de mening van de politieke partij MAN.

manHet gaat om het dispuut waarbij Refineria Isla geen informatie meer wil verstrekken aan RdK die deze informatie nodig heeft voor de mogelijke overnamepartijen. ,,Een goede samenwerking tussen Refineria Isla en RdK is van groot belang voor de overname in het korte tijdsbestek dat Curaçao nog heeft”, aldus de MAN, die vindt dat de regering moet intermediëren in dit probleem. ,,Dit moet niet via de media uitgevochten worden.”
Statenlid Giselle Mc William heeft enkele vragen te stellen aan de minister van Algemene Zaken, Eugene Rhuggenaath (PAR). Zij wil weten wat voor consequenties het heeft voor het overnameproces, als Refineria Isla geen informatie meer verstrekt. ,,Is er al een plan over hoe met dit probleem om te gaan? Kan Refineria Isla de toegang tot de installaties tegenhouden?” zo vraagt zij nader.
Het Statenlid wijst ook op een aangenomen motie in augustus 2013 (zes jaar geleden) waarin de Staten overeenkwamen dat de regering elke drie maanden een update zou geven over de voortgang van het vinden van een overnamepartner voor de Isla-raffinaderij.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.