Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Opleidingsinstituut Rechtshandhaving & Veiligheidszorg (ORV) heeft een zogenoemde Backbone-training gegeven aan medewerkers van de Koninklijke Marechaussee (KMar). Backbone is een training over wetgeving waar de politie mee te maken heeft.

backboneTen eerste is er veel wetgeving en ten tweede verandert deze constant. Het Backbone-programma is gericht op de politie en de buitengewoon agenten van politie opdat zij bij straatwerk niet twijfelen en direct volgens de wet, actie kunnen ondernemen.
Ook functionarissen die zich bezighouden met de bestrijding van criminaliteit en onderzoek naar delicten leren de wet via een computerprogramma. Daar leren zij onder andere welke dwangmiddelen er zijn en hoe deze correct gebruikt kunnen worden. In de training worden ook casussen gedaan met audiovisueel materiaal en foto’s. Met deze kennis kan de politiefunctionaris aanhoudingen verrichten en huiszoekingen doen. ORV gebruikt de methode ‘Drill and Practice’ zodat de agenten snel en accuraat leren handelen. Het programma is in samenwerking met Nederland ontwikkeld en aan de Curaçaose situatie aangepast. Backbone staat voor ruggengraat: de agent toont bij zijn acties ruggengraat en staat stevig in zijn schoenen.
De docenten waren Mercera en Martina en na de cursus zijn de certificaten uitgereikt in het bijzijn van ORV-directeur Alpha Falbru en de KMar-functionarissen John van Mourik en René van der Deure.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.