Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Een expeditionaire bewakingseenheid van het Nederlandse Commando Luchtstrijdkrachten heeft de afgelopen twee weken op Curaçao getraind.

speurhonden1Het gaat om een eenheid van de zogenoemde Object Grondverdediging (OGRV) van vliegbasis Leeuwarden. In Nederland bestaat deze eenheid uit twee vluchten (pelotons) militairen van 23 man (inclusief vijf bewakingshondengeleiders) en een sectie van tien man voorzien van hondengeleiders met speurhonden. Voor deze oefening, genaamd Caribbean Sword, zijn alleen de Explosieven Speurhondengeleiders met hun honden op Curaçao.
Bewakingshonden en hun geleiders worden ingezet voor bewaking en beveiliging. Speurhonden en hun geleiders worden ingezet om explosieven op te sporen. OGRV-eenheden worden ingezet om eenheden van het Commando Luchtstrijdkrachten tijdens oefeningen en missies te bewaken en beveiligen. Zo zijn OGRV-eenheden ingezet bij luchtmachtoperaties in Mali, Jordanië en Afghanistan. Curaçao biedt deze eenheid van Defensie een uitstekende gelegenheid om te trainen onder warme en droge omstandigheden. Tevens wordt een verplaatsing naar een uitzendgebied geoefend en alle logistiek die daarbij komt kijken. Defensie in het Caribisch gebied heeft haar kazernes en oefenterreinen op Curaçao hiervoor beschikbaar gesteld.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).