Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Gistermiddag vond in Sambil de onthulling van een kunstwerk genaamd ‘Our plastic ocean’ plaats.

plasticocean1jeuHet kunstwerk is ontstaan uit een samenwerking van Sea Turtle Conservation Curaçao en Green Phenix. Doel van het werk is zo veel mogelijk mensen bewust te maken van de bijzondere onderwaterwereld van Curaçao waarin maar liefst vier verschillende soorten zeeschildpadden leven. Deze bijzondere dieren worden echter bedreigd door de grote hoeveelheid plastic die in de zee drijft. De voorspelling is dat er in 2050 meer plastic in de zee is dan vis.
Zo heeft Sea Turtle Conservation Curaçao onlangs 115.000 gallon aangespoeld plastic van de Curaçaose kustlijn verwijderd. Daarnaast wordt per maand 38.000 kg recyclables verzameld door Green Force, de organisatie die zich op het eiland al jaren inzet voor recycling. De organisaties hopen met het kunstwerk mensen aan te zetten tot een vermindering in het gebruik van plastic.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).