Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het nieuwe Curaçao Medical Center (CMC) heeft verschillende Memoranda of Understanding (MoU) getekend en één daarvan is met Zakitó District Cooling.

CMCDit bedrijf verzorgt een koelsysteem met diepzeewater, niet alleen voor het ziekenhuis, maar ook voor hotels in de buurt van Zakitó. Met het koelsysteem bespaart CMC straks jaarlijks een miljoen gulden uit aan stroomkosten, zo wordt in een YouTube-filmpje duidelijk gemaakt.
De onderneming is in januari 2016 opgericht en heeft onder meer als omschrijving ‘het adviseren over duurzame energie, maar ook het bezitten en exploiteren van ‘built own operate’ (duurzame) energie-installaties of -systemen’. De directeuren zijn Gilbert Gouverneur en Theo Lendering. De commissarissen zijn Gijsbertus van Doorn, Humphrey Gouverneur en Sergio Saleh.
Naast deze MoU heeft CMC ook een overeenkomst getekend met het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, dat onlangs zelf een grote verhuizing heeft meegemaakt. En verder met de Curaçaose Huisartsen Vereniging (CHV).
Met de huisartsen zal samengewerkt worden aan een automatiseringstraject, zodat medische informatie gemakkelijk uitwisselbaar is. De praktijken worden versterkt zodat de eerstelijnszorg verbetert, wat ook een besparing van zorgkosten oplevert.
De CHV zal bij de versterking van de praktijken bijgestaan worden door de Breederode Hogeschool voor opleidingen in Zorg & Welzijn. Op de website van de hogeschool wordt (nog) niet vermeld dat er zal worden samengewerkt met CMC of CHV, maar wordt wel duidelijk dat de hogeschool bekend is met Curaçao.
Op de website staat namelijk dat er sinds 1 mei 2018 wordt samengewerkt met de Stichting van het Wit Gele Kruis (WGK) voor Thuiszorg ‘Prinses Margriet’. Samen is er een nieuw opgerichte Wit Gele Kruis Academy opgezet. ,,De WGK Academy powered by Breederode gaat de gemotiveerde vakbekwame medewerkers van WGK trainen op een hoogkwalitatief niveau zodat zij steeds de juiste verantwoorde thuiszorgactiviteiten met een ‘warm menselijk’ gevoel kunnen bieden. Vanaf 1 juni starten wij direct met het trainen van al het verzorgende en verpleegkundige personeel met de meest actuele verpleegtechnische vaardigheden, via e-learnings en praktijktrainingen”, aldus de hogeschool.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).