Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Twee gevangenisbewaarders van Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK) zijn geschorst in afwachting van onderzoek naar de vlucht van 21 Venezolaanse vluchtelingen uit de illegalenbarakken.

sdkkDat heeft gevangenisdirecteur Urny Floran tegenover deze krant bekendgemaakt.
Eind vorige week is een groep van 21 Venezolanen, die in de barakken werden vastgehouden, gevlucht. Dit is niet de eerste keer dat dit is gebeurd; korte tijd geleden vluchtte ook al een aantal Venezolaanse vluchtelingen die in de barakken werden vastgehouden. Dit gebeurde op het moment dat de bewakers de barakken opendeden.
De gevangenisbewakers die dit keer op non-actief zijn gesteld, waren in de nacht van de vlucht van afgelopen week verantwoordelijk voor de beveiliging bij de barakken, zo licht Floran toe. Zij hebben na afloop een rapport opgesteld waarin wat onregelmatigheden zijn geconstateerd. In afwachting van nader onderzoek, zijn deze twee bewakers op non-actief gesteld. Dit voor de duur van maximaal drie maanden, zo stelt de gevangenisdirecteur.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.