Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Twee gevangenisbewaarders van Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou (SDKK) zijn geschorst in afwachting van onderzoek naar de vlucht van 21 Venezolaanse vluchtelingen uit de illegalenbarakken.

sdkkDat heeft gevangenisdirecteur Urny Floran tegenover deze krant bekendgemaakt.
Eind vorige week is een groep van 21 Venezolanen, die in de barakken werden vastgehouden, gevlucht. Dit is niet de eerste keer dat dit is gebeurd; korte tijd geleden vluchtte ook al een aantal Venezolaanse vluchtelingen die in de barakken werden vastgehouden. Dit gebeurde op het moment dat de bewakers de barakken opendeden.
De gevangenisbewakers die dit keer op non-actief zijn gesteld, waren in de nacht van de vlucht van afgelopen week verantwoordelijk voor de beveiliging bij de barakken, zo licht Floran toe. Zij hebben na afloop een rapport opgesteld waarin wat onregelmatigheden zijn geconstateerd. In afwachting van nader onderzoek, zijn deze twee bewakers op non-actief gesteld. Dit voor de duur van maximaal drie maanden, zo stelt de gevangenisdirecteur.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).