Van een onzer verslaggevers
Willemstad - ,,Van de 60+ bedrijven die we hebben aangeschreven hebben 9 bedrijven al een non-disclosure agreement getekend. We verwachten dan ook dat er meerdere partijen geïnteresseerd zullen zijn om de Isla-raffinaderij over te nemen.”

isla Dat vertelt minister-president Eugene Rhuggenaath.
Het proces om te komen tot het vinden van een nieuwe strategische partner voor de raffinaderij loopt gewoon door. Er zijn al gesprekken gevoerd in Amerika en Europa. Een paar weken terug is de delegatie naar Londen geweest. ,,Die gesprekken zijn goed gegaan. We verwachten tenminste dat 1 of 2 partijen de komende tijd naar Curaçao zullen komen voor een bezoek aan de raffinaderij”, aldus Rhuggenaath. De komende weken zullen er ook missies gaan naar China, daar zal een bedrijf worden bezocht en ten minste twee bedrijven in Amerika. ,,Het is een variëteit van bedrijven bestaande uit zowel operators als bedrijven die juist in de productiefaciliteiten geïnteresseerd zijn, dus niet in het beheer. Er is een bredere zoekopdracht uitgezet door het onderhandelingsteam. De reacties zijn tot nu toe positief”, aldus Rhuggenaath. In eerdere berichtgevingen werd er gezegd dat de Isla nog tot juli van dit jaar genoeg geld heeft om de salarissen uit te kunnen betalen. Rhuggenaath: ,,De salarisbetaling is een verantwoordelijkheid van de Isla. We zijn bereid om samen te werken bijvoorbeeld door het kopen van producten zodat zij cashflow kunnen genereren. Ook zijn we bezig met de Amerikaanse overheid in Washington om te kijken hoe wij een andere licentie kunnen krijgen om de impact van de sancties op Venezuela, op Curaçao te kunnen vermijden”. Volgens de minister-president wordt er ook druk gewerkt om voor alle scenario’s plannen voor te bereiden. ,,Het is heel belangrijk voor de medewerkers dat ze meer zekerheid krijgen over wat er gaat gebeuren. Daarnaast willen we ook zo veel mogelijk van de expertise hier op Curaçao houden in het geval dat er een nieuwe operator komt, en vermijden dat mensen naar andere plekken toe trekken. Dus we zijn ons bewust van het nationale belang en werken achter de schermen om oplossingen voor te bereiden voor alle scenario’s.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).