Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Bob Traa (61) wordt de nieuwe president-directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS). Dat verneemt het Antilliaans Dagblad van welingelichte bronnen.

F01 Nwe president CBCS Bob TraaTraa, die door de Raad van Commissarissen (RvC) van de CBCS is voorgedragen als kandidaat, moet nu eerst het screeningsproces doorstaan en daarna moet ook de besluitvorming door de regeringen van Curaçao en Sint Maarten plaatsvinden. Naar verwachting kan de benoeming vervolgens over ongeveer anderhalve maand plaatsvinden. De benoeming geldt tot aan de pensioengerechtigde leeftijd van 65 jaar.
Traa heeft een PhD-graad in Economie van de Universiteit van Oregon. Hij heeft gedurende ruim 32 jaar bij het International Monetary Fund (IMF) gewerkt aan macro-economische beleidskwesties, zoals het groeipotentieel en de vooruitzichten van landen, het fiscaal en monetair beleid, banken, wisselkoers- en betalingsbalansbeleid en de beleidsduurzaamheid, zo staat op de LinkedIn-pagina van Traa te lezen. Verder geeft hij aan uitgebreide werkervaring te hebben in Latijns-Amerika, het Caribisch gebied, Noord-Amerika en Europa. Hoewel van de Nederlandse nationaliteit, is Traa na zijn studie niet meer in Nederland gaan wonen en woont hij inmiddels al ruim 40 jaar in de Verenigde Staten.
Sinds het ontslag van Emsley Tromp eind oktober 2017 is de positie van president-directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten vacant geweest. Leila Matroos-Lasten (directeur-secretaris van de CBCS) neemt sindsdien de functie waar. Voormalig minister van Financiën José Jardim bekleedt de post van financieel-economisch directeur. Met de benoeming van Traa zal de Raad van Bestuur weer volledig zijn.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).