Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Na het afhaken van de ‘preferred bidder’ voor de overname van de exploitatie van de Isla-raffinaderij is nu, gezien de tijdsdruk, een meer assertieve en op voortgang gedreven aanpak vereist.

pmoDat houdt onder meer in dat er gelijktijdig meerdere trajecten worden ingezet en gevolgd en dat gegadigden op niet-exclusieve basis worden benaderd. Met de ‘preferred bidder’, die op 31 januari liet weten zich terug te trekken uit het Project Arawak - codenaam voor de zoektocht naar een operator voor Isla - was al wel een exclusieve onderhandelingsfase gestart.
De recente aanstelling van het petit comité van vijf leden ten behoeve van de Project Management Organisatie (PMO), waarover deze krant maandag berichtte, staat in het verlengde van het plan van aanpak ‘Roadmap Refineria di Kòrsou’ waarmee de minister van Algemene Zaken, premier Eugene Rhuggenaath (PAR), medio 2018 heeft ingestemd.
De nodige kennis en expertise die nu onder deze leden van de PMO worden verdeeld zijn destijds in deze Roadmap gedefinieerd. Terwijl de leden van de top van de PMO elkaar complementeren met hun deskundigheid en ervaring en samen de nodige onderhandelingen voeren, wordt een deel van de taken onder de leden verdeeld. Aldus verneemt deze krant desgevraagd van RdK.
Zo zal comitévoorzitter Evelyn Kruithof-Bor, in het dagelijks leven algemeen directeur van het Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC), zich vooral concentreren op het voeren van de dagelijkse leiding over de PMO.
De andere leden van het comité zijn: Arthur Gevers, senior engineer, die al bijna dertig jaar werkzaam is bij Refineria Isla Curaçao en het vertrouwen van de Isla-vakbonden geniet; Patrick Newton, managing director van het voormalige KPMG Dutch Caribbean; Alberto ‘Chos’ Romero, voormalig financieel-economisch directeur van de CBCS en tegenwoordig zelfstandig consultant en onder meer voorzitter van de Fair Trade Authority Curaçao (FTAC); en Jessica Russel-Lucasius, chemisch ingenieur en tot voor kort werkzaam voor de Isla en sinds medio 2018 actief met een eigen adviesbureau.
Tezamen zijn zij verantwoordelijk voor het traject om op korte termijn een partner te vinden voor de raffinaderij. Deze commissie treedt als team op en is onder meer belast met het onderhandelen met potentiële partners, stakeholders’ management, financiële-, technische en juridische ondersteuning in dit traject.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).