Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het faillissement van Insel Air International bv is onafwendbaar geworden, zegt bewindvoerder Rogier van den Heuvel desgevraagd tegen het Antilliaans Dagblad.

inselGisteren werd bekend dat de laatste potentiële investeerdersgroep, Tilgent Capital Trust uit Zuid-Florida, is afgehaakt. Insel was al steeds verder in grote problemen geraakt, maar nadat het verlopen Air Operator’s Certificate (AOC) op 15 februari niet meer werd verlengd, was de kans klein dat Tilgent bleef geloven in een doorstart. De investeerder moest het crediteurenakkoord van ruim 11 miljoen dollar overnemen, maar kreeg daarvoor feitelijk niets meer dat op een luchtvaartonderneming leek voor in de plaats; geen vliegtuigen, geen AOC/vliegvergunning en meer uitgaven dan inkomsten.
Het betekent het einde van de particuliere luchtvaartonderneming, die eind 2016 in noodweer belandde mede doordat buurland Venezuela circa 100 miljoen dollar aan verkochte tickets niet in harde valuta afrekende. Daardoor stapelden de schulden van Insel zich op. Ook was de vloot verouderd en had Insel (te) veel personeel, aldus de bewindvoerder.
Insel werd in maart 2017 surseance verleend. Maar met het bedanken door de laatste geïnteresseerde is de laatste hoop verloren. Vandaag zal een collega van de bewindvoerder, Stan van Liere, naar het Hof toegaan om de stand van zaken te vertellen. ,,Dinsdag zal het Hof dan het faillissement uitspreken”, aldus Van den Heuvel.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.