Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Colás Juan Alejandro Bos is door de directie van Count Energy Trading bv aan de kant gezet.

bosBos, die in verband met het omkoopschandaal rond Refineria di Kòrsou (RdK) in het forensisch onderzoeksrapport Ivy wordt aangeduid als ‘Melder’, raakte zelf ook besmet.
Uit stukken waarover deze krant beschikt blijkt dat de ceo van het bedrijf Count, Peter Goedvolk, actie heeft ondernomen en Bos - die voor de regering-Rhuggenaath en RdK geldt als persoon waarmee alle contacten zijn verbroken - ‘van zijn taken ontheven’.
Bos vertegenwoordigt daarmee niet langer Count Companies. Ook de in het rapport van Ivy Advocaten als ‘cfo Count’ aangeduide medewerker, de chief financial officier, is door Goedvolk teruggehaald; de cfo heeft zijn betrokkenheid bij het ‘Project Arawak’, de aanbestedingsprocedure van RdK om een nieuwe operator voor de Isla-raffinaderij te vinden, beëindigd.
,,Net zo min als RdK geassocieerd wenst te worden met de acties van haar voormalige directeur (Roderick van Kwartel, die door de Raad van Commissarissen voor ontslag is voorgedragen, red.), wenst Count niet geassocieerd te worden met niet correcte gedragingen van haar werknemers of vertegenwoordigers”, schrijft Goedvolk aan de regering en RdK.
De topman van Count Energy Trading geeft aan ‘zelf een prominentere rol in het proces te gaan vervullen’. Count is, zo werd eerder gemeld, een bedrijf van de Nederlandse zakenman Goedvolk, die met een geschat vermogen van circa 182 miljoen op de ‘rijkenlijst’ van zakenblad Quote staat.
Als projectleider zal Goedvolk managing director Pieter Janssens naar voren schuiven voor het project op Curaçao. ,,Wij zijn op afroep beschikbaar om met u en/of afgevaardigden van RdK in persoon te overleggen”, schrijft de ceo van Count, dat is gevestigd in Rotterdam.
Goedvolk beseft dat na de affaire de contacten van zijn onderneming met Curaçao moeizaam verlopen. Zelf spreekt hij over ‘ruis op de lijn met betrekking tot de relatie met RdK versus Count’. De kwestie en de relatie hebben echter zijn hoogste prioriteit, schrijft Goedvolk.
Count Energy Trading was in verband met de aanbesteding van het ‘Project Arawak’ een consortium aangegaan met AOT Energy. Het was Count die uiteindelijk bij premier Eugene Rhuggenaath (PAR) de melding heeft gedaan van de onregelmatigheden, waaronder (uitlokking van) omkoping.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).