Eerste hulpgoederen voor Venezuela op Curaçao aangekomen
Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - ,,We danken de regering van Curaçao die een verzamelcentrum voor humanitaire hulp voor ons land heeft geopend. Er zijn honderdduizenden Venezolanen die met grote hoop de solidariteit van de regio en de gehele wereld erkennen.”

hubvliegtuigDat waren de woorden van de Venezolaanse interim-president Juan Guaidó gisteren toen de eerste vracht met hulpgoederen voor de bevolking van Venezuela aan boord van een commercieel vliegtuig vanuit Miami richting Curaçao vertrok. ,,Er is meer hulp onderweg! Vanuit Miami is net een vliegtuig richting Curaçao vertrokken met meer dan 50 ton aan hulpgoederen van onze Venezolaanse broers en zussen in Miami. De hoop dat hiermee levens worden gered, is de drijfveer achter deze enorme beweging. #AvalanchaHumanitaria (#Humanitaire lawine, red).”
De hulpgoederen zijn gistermiddag op luchthaven Hato aangekomen. Daar worden ze opgeslagen totdat transport naar Venezuela mogelijk wordt, zo laat de regering in een persverklaring weten. Het gaat hier om producten die verzameld zijn door de Venezolaanse gemeenschap van South Florida, Miami. Die gemeenschap heeft een commercieel contract getekend met twee lokale bedrijven die zorg dragen voor de lokale opslag en transport. Om welke bedrijven het gaat, is vooralsnog onduidelijk. De producten worden opgeslagen in commerciële opslagplaatsen, net als alle andere hulpgoederen die in de komende periode verwacht worden op Curaçao.
De Curaçaose regering benadrukt dat geen enkele zending met hulpgoederen vanaf Curaçao op een geforceerde wijze naar Venezuela gaat. ,,De verzendingen vanuit Curaçao vinden pas plaats, wanneer de overheden in Venezuela daarmee instemmen. Tot dan blijven de hulpgoederen opgeslagen op Curaçao.”
Foto Cedric Bronswinkel


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.