Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De acties van de laatste week hebben een negatief effect gehad op het cruisetoerisme. Dat stelt Curaçao Ports Authority (CPA). Eerder al was CPA benaderd door het hoofdkantoor van een cruisemaatschappij die haar bezorgdheid uitsprak over de beelden van brandende autobanden.

capaactiesDeze week zijn toeristen die door het centrum van de stad liepen, meteen teruggekeerd naar het schip toen zij kennisnamen van de protestmanifestaties, zo bericht CPA. ,,Curaçao is de laatste twee jaren achtereen als de meest favoriete bestemming in het zuidelijke deel van het Caribisch gebied uit de bus gekomen. Wij zijn als land er ook in geslaagd om verleden jaar een recordaantal toeristen te verwelkomen en alles wijst erop dat we dat aantal dit jaar zullen overschrijden. CPA geeft dit communiqué uit om iedereen ervan bewust te maken dat de desbetreffende handelingen een impact hebben op de beeldvorming over ons eiland en dat de acties van de achterliggende week het beeld van Curaçao in de cruisesector negatief hebben beïnvloed.”
CPA reageert onder andere op een YouTube-filmpje gemaakt door een toerist die midden tussen de protesterende menigte staat. Onder het filmpje staat (vertaald): ,,Wow. Protest tegen de Verenigde Staten (VS) uitgebroken op Curaçao. Cruisepassagiers waren in paniek vandaag. Toen we in de haven waren brak er een groot protest uit van de bevolking bij het Curaçaose parlement. Een Engelssprekende man legt uit dat het protest te maken heeft met de hulp die de VS aanbiedt aan Venezuela via Curaçao. Deze hulp zou Curaçao in conflict kunnen brengen met Venezuela.”


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.