Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Venex Curaçao gaat een inzamelingsactie coördineren voor Venezuela. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen. Zo moet er nog aansluiting worden gezocht bij de overheden of een organisatie als het Rode Kruis en is het vervoer naar Venezuela nog niet geregeld. Deze week worden wel alvast inzameldozen uitgedeeld.

F05 OP Venex inzamelingsactie 2De organisatie Venezolanos en el Exterior (Venex) op Curaçao meldt: ,,Wij zijn ervan overtuigd dat zowel de historische, commerciële en culturele banden die Curaçao en Venezuela hebben, als ook de affectieve en familiale banden tussen onze inwoners, maken dat we een gemeenschappelijk doel hebben. Respect voor de mensenrechten is daar een onderdeel van. (…) We verdedigen democratische waarden, sociale rechtvaardigheid en vrijheden, zowel in Venezuela als op Curaçao. Op dit moment werken we natuurlijk hard aan de humanitaire crisis.” De organisatie heeft geen politieke gezindheid, maar een aantal leden woont niet voor niets in het buitenland.
Telefonisch liet een van de organisatoren, Carlos Rivas, weten: ,,We kunnen niets doen zonder de Curaçaose overheid en de overheid in Venezuela. Wij hebben een schema en een plan, maar wat we uiteindelijk kunnen doen, hangt af van de contacten tussen overheden.” Ze staan open voor samenwerken met het Rode Kruis - concreet is dat echter nog niet.
Rivas doet een oproep aan de gemeenschap om mee te doen met de inzamelingsactie: ,,Ook al is je donatie misschien goedkoop en klein, dan nog is het welkom. Wat voor jou weinig is, kunnen wij mogelijk gebruiken om toch één familie te ondersteunen.”
Welkom zijn onder meer maismeel, rijst, pasta, suiker en kindervoeding voor baby’s en kinderen. Bij de volgende centra kunnen goederen worden ingeleverd: Totto (Renaissance mall en rif fort unit 428), Polo (Punda en Sambil), Bon Voyage (Sambil), Parroquia San Judas Tadeo (Bonam), Parroquia San Martin de Porres (Seru Fortuna), Parroquia Virgen la Milagrosa (Buena Vista) en Parroquia Virgen de Coromoto (Mundo Nobo). Waarschijnlijk komen er meer plekken bij.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.