Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - De vakbonden verenigd in Solidaridat Sindikal vormen één blok en protesteren tegen het standpunt dat de regering heeft ingenomen om bereid te zijn als hub te functioneren voor humanitaire hulp aan Venezuela.

bonden Vandaag komen de bonden weer bijeen om te bepalen welke actie zij nu zullen ondernemen.
Premier Eugene Rhuggenaath (PAR) heeft eerder deze week verklaard dat Curaçao bereid is als hub te fungeren voor het leveren van humanitaire hulp aan het noodlijdende Venezuela. Dit deed hij een dag nadat de Nederlandse minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken hier enigszins te vroeg over uit de school klapte in een brief aan de Tweede Kamer. Hoewel er nog geen officieel verzoek is binnengekomen, heeft de bereidwilligheid van de Curaçaose regering voor nogal wat consternatie gezorgd. Niet alleen de bonden, maar ook verschillende Statenleden hebben kritiek geuit en zich publiekelijk afgevraagd of de minister-president wel goed heeft nagedacht over de mogelijke gevolgen voor Curaçao.
De bonden die aangesloten zijn bij Solidaridat Sindikal begaven zich gisteren naar Fòrti waar zij een brief aan de premier overhandigden en met hem in overleg traden. De strekking van dit schrijven was dat Curaçao een ‘zone van vrede’ moet blijven zoals Rhuggenaath eerder had gesteld en zich niet moet laten misbruiken door de Verenigde Staten en Nederland.
Na afloop stond Angelo Meyer (voorzitter van PWFC) de pers te woord. Hij werd vergezeld door Gherrel Remilia (voorzitter Apri), adviseur Errol Cova, Kenneth Valpoort (voorzitter Horecaf), Frensley Sille (voorzitter BTG) en Wendy Calmes (CGTC). ,,Ik praat en praat en praat, maar de premier wil het niet horen. Ik weet niet meer hoe ik met hem moet communiceren”, zo zei Meyer. Volgens de PWFC-voorzitter heeft hij contact gehad met Venezuela en is hem verteld dat Curaçao in de oorlogszone zit met Venezuela en dat Curaçao wordt gebruikt om Venezuela binnen te dringen. ,,Venezuela zal onder geen beding accepteren dat de Verenigde Staten het land binnendringt”, aldus Meyer, die niet bekendmaakte met wie hij uit Venezuela heeft gesproken.
De vakbondsman heeft Rhuggenaath naar eigen zeggen gezegd dat Curaçao in een kwetsbare positie verkeert en afstand moet nemen van de actie van de Verenigde Staten voor humanitaire hulp.

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.