Van een onzer verslaggeefsters

Willemstad - Curaçao speelt vandaag geen rol in de humanitaire operaties die voor Venezuela gepland zijn. Dat laat premier Eugene Rhuggenaath (PAR) tegenover deze krant weten.

geenhulpDe regering stelt in een officiële verklaring kennis te hebben genomen van verschillende berichtgevingen, onder andere in El Pais, NOS, De Telegraaf en de Volkskrant, waarin wordt aangegeven dat Curaçao als uitvalsbasis zou worden gebruikt voor humanitaire hulp aan het noodlijdende Venezuela.
De interim-president Juan Guaidó van Venezuela verklaarde zaterdag dat een wereldwijde coalitie is gevormd om de bevolking van Venezuela humanitaire hulp te bieden. De zelfverklaarde interim-president gaf aan dat zeker 250.000 Venezolanen acuut gevaar lopen te overlijden door ondervoeding of gebrek aan medicatie. De eerste verzamelplaats voor hulpgoederen, waaronder voedsel en medicijnen, wordt de aan Venezuela grenzende stad Cúcuta in Colombia. Ook Brazilië zou een rol spelen bij de hulpactie die voor vandaag zou zijn aangekondigd en ook Curaçao werd genoemd als mogelijk steunpunt.
Dit laatste wordt door de Curaçaose regering ontkend. Hoewel Rhuggenaath eerder heeft aangegeven dat Curaçao wellicht als hub zou kunnen functioneren bij het verstrekken van humanitaire hulp aan buurland Venezuela, stelt de regering dat Curaçao geen deel uitmaakt aan de actie die voor vandaag gepland staat. ,,Er is op dit moment nog geen sprake van dat wij met ingang van morgen (vandaag, red) een rol spelen in humanitaire operaties, zeker niet in confronterende sfeer met de bedoeling daardoor een reactie uit te lokken van het Venezolaanse leger”, zo laat de premier tegenover deze krant weten. ,,Het aanbod van Curaçao om als logistieke hub voor humanitaire hulp te functioneren is geruime tijd geleden reeds gedaan voor het moment waarop er met instemming van alle betrokken partijen in internationaal verband humanitaire goederen verscheept moeten worden naar Venezuela.”


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).