Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad/Oranjestad - Tijdens het drielandenoverleg dat deze week op Aruba heeft plaatsgevonden tussen de premiers van Curaçao, Aruba en Sint Maarten zijn de verschillende uitdagingen waar de landen momenteel mee te maken hebben besproken.

drielandenoverleg Bovenaan de lijst stond de situatie met betrekking tot Venezuela en de sociaaleconomische ontwikkeling van de landen.
Met het oog op deze en andere uitdagingen, maar ook de mogelijkheden die bestaan om kennis uit te wisselen, samen te werken en elkaar te steunen, hebben de ministers-presidenten een convenant getekend om het overleg en de drielandige structurele samenwerking te formaliseren.
Vreemd is het niet dat Venezuela bovenaan de agenda stond van te bespreken punten. Het Zuid-Amerikaanse land verkeert al jaren met Nicolás Maduro aan de macht in een humanitaire, economische en politieke crisis. Vorige week heeft de oppositieleider in Venezuela, Juan Guaidó, zichzelf tot interim-president verklaard en aangegeven bereid te zijn nieuwe, eerlijke verkiezingen uit te roepen. Verschillende landen, inclusief Curaçao en het gehele Koninkrijk der Nederlanden heeft aangegeven Guaidó te steunen en hem als interim-president van Venezuela te erkennen. ,,Als Juan Guaidó de bevolking van Venezuela de rust en vrede kan bezorgen die het zo hard nodig heeft en - dat is de verwachting - vrije verkiezingen zal uitroepen, dan erkennen we hem als de president van Venezuela”, zo verklaarde de premier Eugene Rhuggenaath eerder deze week tegenover deze krant.
Behalve de situatie in Venezuela en de gevolgen voor de eilanden en de sociaaleconomische ontwikkeling van Curaçao, Aruba en Sint Maarten, is bij het drielandenoverleg onder andere ook gesproken over het optimaliseren van het overheidsapparaat, buitenlandse en regionale betrekkingen en juridische zaken. ,,De regering van Curaçao gelooft in samenwerking en in dit geval samenwerking met onze partners binnen het Koninkrijk. Op een dag als vandaag is goed duidelijk hoe belangrijk het voordeel van een sterke en strategische alliantie is en dit convenant legt dit goed vast”, aldus de regering van Curaçao in een officiële verklaring.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).