Van een onzer verslaggevers

Willemstad - De werknemers van Damen Shiprepair en Conversion legden gisterochtend het werk neer en blokkeerden de poorten.

damen Ze willen duidelijkheid van de directie van het bedrijf over de hun beloofde collectieve arbeidsovereenkomst (cao). Moederbedrijf van de Curaçaose onderneming, Damen Shipyards, nam twee jaar geleden de failliete Curaçaose Droogdok Maatschappij over, maar legde sindsdien de werknemers nog geen nieuwe cao voor. De werknemers werden gesteund door de vakbond Petroleum Workers Federation of Curaçao (PWFC). Voorzitter Angelo Meyer kwam met de directie van Damen Shiprepair tot overeenstemming om vanaf maandag verder te praten, aangezien er dan twee topmensen van het moederbedrijf bij zouden kunnen zijn.
Dat was in eerste instantie niet genoeg voor de werknemers, maar in tweede instantie nam men er toch genoegen mee toen de directie verklaarde ‘een heel eind op weg te zijn in de besprekingen en nu in de afrondende fase te verkeren’. De directie deed voorts een dringend beroep op de werknemers om weer aan de slag te gaan, aangezien ‘er veel werk op ons ligt te wachten’. De werknemers gingen vervolgens aan de slag, maar pas nadat een actievoerder had geroepen dat de acties hervat zullen worden indien er begin volgende week geen duidelijkheid is.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).