Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Het Tumbafestival kost elk jaar 1,7 miljoen gulden, waarvan 65 procent bestemd is voor het dekken van de kosten voor dienstverlening aan het festival, zoals bedrijven die zorgen voor de geluidsinstallatie, en 35 procent voor interne kosten.

F02 OP Tumbafestival 17 mln 1Dit is uit de doeken gedaan door de Asosiashon di Musiko i Artista di Kòrsou (Amak).
Sinds 2004 kan het festival niet alleen de kosten dekken door de verkoop van kaartjes. Daarom is vanaf dat jaar het bedrijfsleven ingeschakeld om deel te nemen als zogenoemde ‘branding partner’. Amak: ,,Niet alleen om eigen producten te promoten, maar ook om dit culturele evenement groot te houden op Curaçao.” Een van de manieren om geld binnen te halen is de ‘pay per view’-overeenkomst met het Curaçaose telecombedrijf UTS. Want alleen al de productiekosten van het festival op het podium voor degenen die het festival thuis of in het buitenland via televisie willen volgen kost 300.000 gulden. Nu heeft UTS aan Amak laten weten voor het festival van 2019 geen co-partner meer te zijn. De vereniging is nu op zoek naar anderen die de plaats van UTS zouden willen innemen. ,,De ‘pay per view’-inkomsten zijn van groot belang voor het festival. Maar als het de organisatoren niet lukt nog enkele ‘branding partners’ te vinden, dan is de kans aanwezig dat het grote festival niet uitgezonden wordt”, aldus Amak. Het festival is nog altijd ‘self supporting’. De overheid participeert als branding partner en promoot het festival onder andere voor het toerisme en onder de bevolking. ,,Want het festival heeft een economische en toeristische waarde”, zo is gesteld door de muzikantenvereniging. Amak wil dit ook op professionele wijze laten onderzoeken, om zo het bedrijfsleven er nog meer van te overtuigen dat het de moeite waard is een partner te worden van het festival. ,,Vaststaat dat het Tumbafestival een groot cultureel muzikaal event is op Curaçao dat direct en indirect inkomsten genereert”, aldus Amak.

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).