Van onze correspondent
Den Haag - Bij de inauguratie van Nicolas Maduro voor zijn tweede termijn als president van Venezuela zal definitief niemand namens het Koninkrijk der Nederlanden aanwezig zijn. Dat laat het ministerie van Buitenlandse Zaken desgevraagd weten.

maduroDe Raad van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie stelde vorige maand al dat de verkiezingen van 20 mei niet worden erkend en dat de beëdiging vandaag daarom niet officieel wordt bijgewoond. Minister Stef Blok liet na overleg met de premiers van de Caribische landen weten dat besluit te steunen, maar benadrukte wel dat de belangen van het Caribische deel van het Koninkrijk in Venezuela behartigd moeten worden en dat er daarom een ‘gebalanceerde reactie’ moest zijn op de verkiezingsuitslag en inauguratie.
Die reactie liet de mogelijkheid open dat er toch een vertegenwoordiging van het Koninkrijk naar de ceremonie zou gaan in het grootste buurland van het Koninkrijk. Volgens het ministerie zal echter ook de ambassadeur in Venezuela niet aanwezig zijn. Op de vraag van deze krant wat dat betekent voor de omgang met de president na vandaag werd door het ministerie niet specifiek ingegaan.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).