Van een onzer verslaggevers

Willemstad - Team Fix met veel spelers uit Nederland heeft de traditionele Fair Play Cup, georganiseerd door voetbalverenging Willemstad, gewonnen.

fixFix speelde op niveau en won de meeste wedstrijden van het toernooi overtuigend, hoewel de snelle en behendige spelers het toch even lastig hadden tegen Oud Willemstad. Dit laatste team bestaat uit goede, vaak nog jonge ex-voetballers van Willemstad, die voor de feestdagen op Curaçao zijn en weer even ‘sfeer kwamen proeven’ bij hun oude club.
Sfeer was er. Op en vooral rond het veld heerste er gezelligheid en vrolijkheid. Met muziek en veel publiek, jong en oud, die met plezier gebruikmaakten van de nieuwe tribune naast het clubhuis. Onderwijl werden de wedstrijden afgewerkt.
Dat waren er veel met vijf deelnemende teams: Inter Willemstad (actief in Eerste Divisie van Curaçao); Jong Willemstad (vorig jaar als kampioen in de Derde Divisie gepromoveerd en nu uitkomend in de Tweede Divisie); Oud Willemstad, Nosso Llegado en dus Fix.
Tien partijen werden er gespeeld. Over het algemeen zeer vriendschappelijk, zoals ook de bedoeling is van de Fair Play Cup. Alleen op het eind moesten de scheidsrechters toch twee keer rood trekken voor spelers van Nosso Llegado, die de voorgaande jaren driemaal de cup mee naar huis nam maar dit keer tekortkwam, waarna het arbiterstrio zelfs besloot de laatste wedstrijd niet meer te fluiten.
Die ging tussen Inter en Jong en werd gewonnen - zoals het ook eigenlijk hoort - door het eerste team van Willemstad. Maar de jeugdige spelers van Jong verweerden zich prima, zoals ze in alle duels lieten zien als ‘een team’ op het veld te staan; gedisciplineerd op tijd aanwezig en met veel inzet.
Fix toonde aan veel talent in huis te hebben. In hoog tempo en met veel gevoel voor de basis van het voetbalspelletje - zakelijk aannemen en weer afgeven - ging de bal rond, om vervolgens koelbloedig en pijlsnel toe te slaan.
Zo werden eerst Jong verslagen en vervolgens ook Inter verrast. Het eerste team van Willemstad toonde in die fase nog (te) weinig vechtlust, maar dat verbeterde in de wedstrijden daarna.
Jammer en onbegrijpelijk voor veel toeschouwers en spelers was dat de cup al werd uitgereikt toen de laatste partij van de avond nog moest worden gespeeld. Het was op dat moment dan ook al laat; een stuk later dan het schema aangaf. Al met al was het weer een geslaagd toernooi vlak voor de jaarwisseling.
Fix won dus met 12 punten (de volle winst); gevolgd door Nosso Llegado met 7 punten; op de voet gevolgd door Inter Willemstad met 6 punten; Oud Willemstad behaalde 2 punten; en Jong verdienstelijk 1 punt.
Verschillende teams moeten in het nieuwe jaar alweer snel aan de bak, zoals Jong Willemstad al op 3 januari. En Inter treedt aan op 6 januari. Dan gaan de diverse competities van de FFK (Federashon Futbol di Kòrsou) weer verder.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).