Van een onzer verslaggevers

Willemstad/Oranjestad - Op Luchthaven Reina Beatrix op Aruba werd zondagavond groot alarm geslagen na een bommelding aan boord van een TUI Boeing 767 die vanuit Curaçao onderweg was naar Nederland.

tui Een dronken passagier schreeuwde dat hij een bom in zijn bagage had.
Zo vertelde de politiewoordvoerder op Aruba, Liliane Rasmijn. De politie werd om 21.47 uur gewaarschuwd en heeft op de airport de passagier aangehouden die al door beveiligers van de luchthaven werd vastgehouden. Woordvoerder van TUI in het Caribisch gebied, Sebastiaan de Vries, stelt dat er volgens het protocol is gereageerd. ,,De persoon is overgedragen aan de autoriteiten en die hebben vervolgens het toestel doorzocht en een screening gedaan van alle passagiers. Daarbij is niets gevonden.”
Het bleek uiteindelijk dus om een valse bommelding te gaan. Maar omdat de crew door de uitgebreide screening over hun wettelijk toegestane werkuren heen zouden gaan, is het toestel toch aan de grond gehouden. Zowel de crewleden als de passagiers werden overgebracht naar hotels op het eiland. Gistermiddag is het vliegtuig van TUI alsnog ‘met alle passagiers en de crew’ vertrokken naar Schiphol. Op één passagier na: de bommelder.
Behalve de vertraging op Aruba, heeft ook een toestel dat gisteren vanuit Curaçao naar Nederland had moeten vliegen, een dag vertraging opgelopen. Dit heeft volgens De Vries niets met het incident op Aruba te maken, maar met een technisch mankement aan het vliegtuig dat werd ontdekt in Miami. Daardoor kon het pas later vertrekken. Het toestel kwam gisteren aan op Schiphol Amsterdam, waar het nogmaals werd doorgelicht. Daardoor liep de vertraging verder op. Aanvankelijk werd gedacht dat er nog gevlogen kon worden, maar de vlucht is later op de dag alsnog gestrand. ,,Veiligheid gaat voor alles. Onze gasten zijn ondergebracht in Santa Barbara”, zo laat De Vries weten.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.