Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Onder de leuze ‘ta basta ku Sehos’ (het is genoeg met Sehos), hebben de gepensioneerden van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) gisteren geprotesteerd.

bastasehosAanleiding was een interview met de financieel directeur van het Sehos op de radio waaruit de gepensioneerden konden opmaken dat het ziekenhuis niet akkoord gaat met de door hen ingediende voorstellen. De eis van de gepensioneerden is dat er een overeenstemming bereikt wordt, anders gaan de acties door. Zij willen het geld terug van dat jaren te veel is ingehouden aan ziektekostenpremie op het salaris, voor een fonds voor een groepsverzekering, dat nimmer in het leven geroepen is. ,,De door ons ingediende claim is gebaseerd op cijfers die het Sehos ons zelf heeft verstrekt”, aldus Felix Pinedo die de gepensioneerden vertegenwoordigt.
Het gaat om een bedrag van 6.416.325 gulden. ,,Dit is inclusief vier procent rente. En er moet nog onderhandeld worden over de resterende 14 miljoen gulden”, zo wordt eraan toegevoegd.
In 1992 werd een bijdrage van 1 procent ingehouden op het basisinkomen van verpleegkundigen voor de oprichting van het ziektekostenfonds zodat zij en hun gezinsleden tweede klasse zorg zouden krijgen. Sehos zelf zou jaarlijks met 80.000 gulden bijdragen.


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.