Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Onder de leuze ‘ta basta ku Sehos’ (het is genoeg met Sehos), hebben de gepensioneerden van het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) gisteren geprotesteerd.

bastasehosAanleiding was een interview met de financieel directeur van het Sehos op de radio waaruit de gepensioneerden konden opmaken dat het ziekenhuis niet akkoord gaat met de door hen ingediende voorstellen. De eis van de gepensioneerden is dat er een overeenstemming bereikt wordt, anders gaan de acties door. Zij willen het geld terug van dat jaren te veel is ingehouden aan ziektekostenpremie op het salaris, voor een fonds voor een groepsverzekering, dat nimmer in het leven geroepen is. ,,De door ons ingediende claim is gebaseerd op cijfers die het Sehos ons zelf heeft verstrekt”, aldus Felix Pinedo die de gepensioneerden vertegenwoordigt.
Het gaat om een bedrag van 6.416.325 gulden. ,,Dit is inclusief vier procent rente. En er moet nog onderhandeld worden over de resterende 14 miljoen gulden”, zo wordt eraan toegevoegd.
In 1992 werd een bijdrage van 1 procent ingehouden op het basisinkomen van verpleegkundigen voor de oprichting van het ziektekostenfonds zodat zij en hun gezinsleden tweede klasse zorg zouden krijgen. Sehos zelf zou jaarlijks met 80.000 gulden bijdragen.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).