Van een onzer verslaggevers
Willemstad - De vaste Statencommissie Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) heeft aangekondigd op Curaçao een seminar te willen organiseren met experts op milieugebied.

vervuilersNiet alleen moet dit bijdragen aan meer bewustwording onder de bevolking, maar het doel is ook om Curaçao af te halen van de lijst van tien meest vervuilende landen in de wereld.
Aspecten die besproken moeten worden zijn de raffinaderij (vervuiling), Selikor (afvalverwerking), het Ramsarverdrag (conserveringsgebieden) en het grondwaterpeil. Dit is onlangs in de Staten naar voren gebracht door commissievoorzitter Rennox Calmes (PIN). Hij gaf onlangs samen met Statenlid Marilyn Moses (MP), Jacinta Constancia (MFK) en Meindert Rojer (KdNT) een presentatie over de deelname van de commissie aan het regionale klimaatseminar in Suriname begin november van dit jaar.
Ook Giselle Mc William (MAN) en Gisette Seferina (PAR) behoren tot genoemde commissie. Calmes stelt dat het voor het eerst is dat een vaste commissie verslag komt uitbrengen in de Staten en dat coalitie- en oppositieleden het met elkaar eens zijn.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).