Premier Eugene Rhuggenaath (PAR) heeft zaterdag als vertegenwoordiger van het Koninkrijk de inauguratie van de nieuwe president van Mexico, Andrés Manuel López Obrador, bijgewoond.

rhuggenaathRhuggenaath reisde af naar Mexico op verzoek van Stef Blok, minister van Buitenlandse Zaken van het Koninkrijk der Nederlanden. Oud-burgemeester van Mexico-Stad López Obrador, ook wel Amlo genoemd, won op 1 juli met 53 procent van de stemmen de verkiezingen en ‘flirt’ volgens de Volkskrant met het idee om de door zijn voorganger doorgevoerde liberalisering van de energiesector terug te draaien. Ook zou hij armoede en ongelijkheid willen bestrijden, betere pensioenen willen verzorgen, net als meer sociale programma’s en beter onderwijs. 

Foto Eugene Rhuggenaath


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).