Premier Eugene Rhuggenaath (PAR) heeft zaterdag als vertegenwoordiger van het Koninkrijk de inauguratie van de nieuwe president van Mexico, Andrés Manuel López Obrador, bijgewoond.

rhuggenaathRhuggenaath reisde af naar Mexico op verzoek van Stef Blok, minister van Buitenlandse Zaken van het Koninkrijk der Nederlanden. Oud-burgemeester van Mexico-Stad López Obrador, ook wel Amlo genoemd, won op 1 juli met 53 procent van de stemmen de verkiezingen en ‘flirt’ volgens de Volkskrant met het idee om de door zijn voorganger doorgevoerde liberalisering van de energiesector terug te draaien. Ook zou hij armoede en ongelijkheid willen bestrijden, betere pensioenen willen verzorgen, net als meer sociale programma’s en beter onderwijs. 

Foto Eugene Rhuggenaath


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.