Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Curaçao is, ‘met meer dan 104 vierkante meter aan de mooiste koraalriffen’, uitgeroepen tot de beste duikbestemming in het Caribisch gebied.

F05 Beste duikbestemmingDit gebeurde in Las Vegas tijdens de jaarlijkse show van Diving Equipment & Marketing Association (Dema). De Curaçao Hospitality and Tourism Association (Chata) heeft een ‘dive taskforce’ die Curaçao gepositioneerd heeft als vakantie- en duikbestemming van wereldklasse. Direct naast bekende bestemmingen als Bonaire, De Kaaimaneilanden en Cozumel, om er maar een paar te noemen. Tijdens de Dema-show werd onder meer ingegaan op de inspanningen van Curaçao voor natuurbehoud, met als belangrijkste project ‘adopteer een divesite’. Ook de presentatie van het project Aware, waarbij Curaçao als casestudie werd gepresenteerd en als voorbeeld werd gesteld voor andere bestemmingen, maakte indruk.
Mick Bosman, voorzitter van de Chata Dive Taskforce (CDTF): ,, Curaçao is een poosje buiten beeld gebleven bij de meeste duikenthousiastelingen. Het is geweldig om te zien dat de internationale duikgemeenschap zich bewust is geworden van Curaçao als belangrijkste duik- en vakantiebestemming. We zien het duiktoerisme nu al stijgen. Ik neem mijn petje af voor de leden van de CDTF voor hun onzelfzuchtige inzet voor Curaçao. Door samen te werken zullen we slagen om Curaçao een bestemming van wereldklasse te maken waar behoud en duurzaamheid ieders verantwoordelijkheid is."
Gezonde koraalriffen trekken allerlei bezoekers aan ondder water. Chata hoopt dat er ook meer ménselijke bezoekers zullen komen. Iedereen wordt uitgenodigd om ‘Curaçao van oost tot west te bezoeken en om te ontdekken wat het inhoudt dat Curaçao een duik- en vakantiebestemming van wereldklasse is, waar zelfs in de winter in het warme turquoise water gedoken kan worden’.
www.curacao.com
www.projectaware.org

 


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie van De Telegraaf
Telegraaf

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).