Van een onzer verslaggeefsters
Willemstad - Curaçao is, ‘met meer dan 104 vierkante meter aan de mooiste koraalriffen’, uitgeroepen tot de beste duikbestemming in het Caribisch gebied.

F05 Beste duikbestemmingDit gebeurde in Las Vegas tijdens de jaarlijkse show van Diving Equipment & Marketing Association (Dema). De Curaçao Hospitality and Tourism Association (Chata) heeft een ‘dive taskforce’ die Curaçao gepositioneerd heeft als vakantie- en duikbestemming van wereldklasse. Direct naast bekende bestemmingen als Bonaire, De Kaaimaneilanden en Cozumel, om er maar een paar te noemen. Tijdens de Dema-show werd onder meer ingegaan op de inspanningen van Curaçao voor natuurbehoud, met als belangrijkste project ‘adopteer een divesite’. Ook de presentatie van het project Aware, waarbij Curaçao als casestudie werd gepresenteerd en als voorbeeld werd gesteld voor andere bestemmingen, maakte indruk.
Mick Bosman, voorzitter van de Chata Dive Taskforce (CDTF): ,, Curaçao is een poosje buiten beeld gebleven bij de meeste duikenthousiastelingen. Het is geweldig om te zien dat de internationale duikgemeenschap zich bewust is geworden van Curaçao als belangrijkste duik- en vakantiebestemming. We zien het duiktoerisme nu al stijgen. Ik neem mijn petje af voor de leden van de CDTF voor hun onzelfzuchtige inzet voor Curaçao. Door samen te werken zullen we slagen om Curaçao een bestemming van wereldklasse te maken waar behoud en duurzaamheid ieders verantwoordelijkheid is."
Gezonde koraalriffen trekken allerlei bezoekers aan ondder water. Chata hoopt dat er ook meer ménselijke bezoekers zullen komen. Iedereen wordt uitgenodigd om ‘Curaçao van oost tot west te bezoeken en om te ontdekken wat het inhoudt dat Curaçao een duik- en vakantiebestemming van wereldklasse is, waar zelfs in de winter in het warme turquoise water gedoken kan worden’.
www.curacao.com
www.projectaware.org

 


Week toppers

Het Antilliaans Dagblad is de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire en Aruba. Op Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba, alsmede in Nederland en andere landen is een online-abonnement eenvoudig mogelijk via online.ad.cw

antdagblad-logo


Print-abonnee worden of voor meer algemene informatie? Stuur dan een mail naar [email protected]. Met naam, adres en telefoonnummer. Abonnementsprijs is ANG 35,00 inclusief OB per kalendermaand. Print-abonneren is alleen mogelijk op Curaçao.