Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Chadé Nercisio heeft besloten om haar studie in Amerika voort te zetten aan de University of Florida (UF).

chadenersicioAlhoewel ook andere universiteiten naar haar hand dongen, koos ze voor de UF, mede omdat ze dan bij de aan de universiteit gekoppelde sportclub Gators kan gaan zwemmen.
Nerciscio krijgt een volledige beurs en weet zich verzekerd van de steun van een uitstekende technische staf die haar zwemprestaties naar een nog hoger niveau kunnen brengen. Nercisio volgde de ‘highschool’ aan de Trinity Christian Academy in Lake Worth en deed daar van zich spreken als zwemster.
Chadé Nercisio is recordhouder voor Curaçao op de 50 en 100 meter vrije slag, de 50 en 100 meter vlinderslag en de 50 en 100 meter schoolslag. Ze werd kampioen tijdens de Carifta Games en de Centraal-Amerikaanse en Caribische Amateur Zwem Confederatie (CCCAN) op de 50 en 100 meter vrije slag en de 50 meter vlinderslag. Ze nam vijf keer deel aan het wereldkampioenschap zwemmen voor de jeugd en werd tevens State Champion op de 50 meter vrije slag van de Florida High School Athletic Association. ,,De UF heeft uitstekende academische programma’s en tevens een geweldig zwemteam. Ik houd van deze regio en de diversiteit van deze universiteit. Ik heb een olympische droom en ik geloof erin dat de UF die droom zal helpen verwezenlijken.” Nercisio zal wat betreft haar olympische droom op zeker moment een keuze moeten maken voor Aruba of Nederland. Bovendien zal ze zich dan zodanig moeten ontwikkelen dat ze beter (lees: sneller) is dan de andere Nederlandse talenten.
Hoofdtrainer Jeff Poppell is blij met de keuze van Nercisio. ,,Chadé is de Florida High School State Champion op de 50 meter vrije slag. Dat maakt haar een van de topsprinters in de staat Florida en ze zal, samen met Talia Bates, onze club vooruithelpen met haar talenten. Wij zullen op onze beurt haar trachten te helpen waar het kan.”
Afgelopen weekeinde liet Nercisio nog eens zien waarom ze zo gewild is in Florida. Ze scoorde twee gouden en een bronzen medaille op het zwemkampioenschap voor highschools van Florida. Tijdens de Florida High School State Championships pakte ze op 4 november al een zilveren en drie bronzen medailles, waarbij ze en passant ook nog eens twee persoonlijke records vestigde, namelijk op de 50 yards vrije slag (22,93 seconden) en de 100 yards vrije slag (50,22 seconden). Afgelopen weekeinde verbeterde ze haar persoonlijk beste tijd nog eens: 22,66. Let wel, deze tijden gelden de 50 en 100 yards, het zijn geen meters (1 yard is 45,72 meter).
Desondanks zijn het mooie tijden en uitstekende prestaties van de Curaçaose die na dit schooljaar de highschool verlaat en verder gaat studeren aan de Florida State University.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).