Van een onzer verslaggevers
Willemstad - Vandaag is het precies twee weken geleden dat de Amerikaan Thomas ‘Tom’ Bolera het enige bod deed tijdens de veiling van Plaza Hotel. De 13,5 miljoen gulden waarvoor hij het gebouw kocht, zou uiterlijk vandaag moeten zijn betaald ‘ten kantore’ van notaris Naaldijk. Maar of dat is gebeurd, is de vraag.

plaza hotelIn de veilingvoorwaarden die de notaris op donderdag 8 november uitdeelde aan de belangstellenden staat het zwart op wit: de koopprijs moet de koper binnen veertien dagen na de veiling hebben betaald. ,,Indien de koper in gebreke is gebleven om aan zijn verplichtingen op bepaalde tijd te voldoen, kan de executant tot een herveiling van de onroerende goederen overgaan”, aldus de veilingvoorwaarden.
Gisteren werd niet duidelijk of Bolera de 13,5 miljoen gulden heeft betaald. Vorige week vrijdag was dat in ieder geval nog niet gebeurd. IJede van der Kooij, de beoogde financieel directeur (cfo) van het toekomstige hotel, zei toen het geld deze week te verwachten. Maar daarvan leek eergisteren ook geen sprake. Op de vraag van deze krant of het geld dinsdag binnen was, antwoordt Van der Kooij: ,,Niet dat ik weet.” Hij heeft gisteren Tom Bolera niet kunnen bereiken om na te gaan ‘waar we precies staan’.
Notaris Igor Naaldijk was gisteren niet op kantoor en heeft niet op onze vraag per mail gereageerd. Ook een contactpersoon bij Girobank geeft geen reactie op de vraag of de 13,5 miljoen gulden is betaald.
Bolera kocht Plaza Hotel toen het voor de tweede keer werd geveild. Een eerdere openbare verkoop in juli 2017 liep op een mislukking uit. De Amerikaan John Burcham, ceo van Allied United Financial Corporation en toen ook al de enige bieder, heeft de negen miljoen dollar waarvoor hij het gebouw kocht nooit betaald. Burcham kwam evenmin over de brug met de 647.000 gulden die hij bood tijdens de openbare verkoop van de inboedel van het hotel en casino.


Week toppers

Wilt u op ruim 8.000 kilometer van Nederland Nederlandse ochtend-krant bij het ontbijt niet missen? Lees dan de Caribische editie vanDE TELEGRAAF
Telegraaf

HetANTILLIAANS DAGBLADis de enige lokale Nederlandstalige ochtendkrant van Curaçao, Bonaire, Aruba en Sint Maarten.

antdagblad-logo


Abonnee worden of voor meer informatie over losse verkoop en advertentiemogelijkheden: E-mail of fax: Naam, voorletter(s), straatnaam, huisnummer, telefoon en aanvangsdatum. Abonnementsprijs* is Naf. 30,00 incl OB per kalendermaand.(abonneren is alleen mogelijk op Curaçao).